USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині можуть побудувати унікальний завод. Слово за інвесторами

5 Вересня 2009 11:18
«Фінансові механізми реалізації інноваційних проектів на Волині» обговорювали під час ІІ Волинського інвестиційного форуму. Волиняни і гості презентували власний досвід у цій царині, – повідомляє 5 вересня репортер «Волинських Новин».
Представник Національного агентства з іноземних інвестицій та розвитку Василь Федюк проінформував присутніх про діяльність його структури. Оскільки агентство утворене лише цього року, то про перші результати його роботи можна буде судити лише наступного року. Однак досвід інших країн показує, що подібні структури дають позитивні результати, – вважає пан Федюк.
Заступник голови правління Західноукраїнської філії Європейської Бізнес Асоціації Тарас Юринць розповів, що їх організація – своєрідний «клуб інвесторів», куди входять відомі у цілому світі бренди. У Європейської бізнес-асоціації налагоджена плідна співпраця з Волинською ОДА, – стверджує пан Юринць. Своїм досвідом у залученні інвестицій поділилися і керівники науково-технологічного парку «Яворів».
Генеральний директор ЗАТ «Укрполмідь» Іван Литвинюк презентував унікальний проект – виробництво будматеріалів із відвалів вугільної промисловості. На цю розробку вже витратили 200 тисяч євро. Сьогодні вже є навіть промислові зразки такої продукції, як клінкерна цегла. Пан Литвинюк розповів, що у всьому світі є лише 3 подібних заводи.
На Волині таке виробництво оптимально розмістити поблизу шахти №10 у Нововолинську, яку завершують будувати. Вартість проекту – 40 мільйонів євро, однак її можна скоротити наполовину. «Міністерство вугільної промисловості – за». Проте слово за інвестором, від якого вимагається орієнтовно 75% потрібних коштів.
Директор спільного литовсько-українського підприємства «Волинь-Кальвіс» Анатолій Понікарчук презентував продукцію фірми – твердопаливні котли потужністю від 6 кіловат до 5 мегават, які виробляються у Ковелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus