USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині на нові штрафи за порушення ПДР зважають всі, крім любителів швидкої їзди і пішоходів

30 Червня 2009 16:21
Завдяки новим штрафам волиняни цього року стали менше пити за кермом та обережніше кермувати авто. Про це 30 червня у коментарі «Волинським Новинам» розповів інспектор відділення ДАІ міста Луцька ДАІ Андрій Тонконог.
 
Згідно із статистикою, яку надав Андрій Тонконог, за шість місяців 2009 року на Волині трапилося 232 аварії, тоді як минулоріч – 369. У ДТП загинуло 30 волинян (45 – у 2008 році) та поранено 273, що становить майже вдвічі менше, аніж за аналогічний період 2008-го. Також вдвічі зменшилася кількість нетверезих водіїв.
 
Однак зовсім інша тенденція спостерігається серед любителів швидкої їзди. Скажімо, цьогоріч кількість тих, хто попався на перевищенні швидкості, збільшилася із 14 тисяч осіб до 27-ми.
 
Як зауважив інспектор відділення ДАІ міста Луцька, волинські водії вже пристосувалися до нових штрафів, і власне про це свідчить статистика. «Люди почали акуратніше їздити, менше пити за кермом», – підсумував Андрій Тонконог. Однак ті, що перевищували швидкість, і надалі продовжують це робити. Хоча таку велику кількість «гонщиків», на його думку, вдалося зафіксувати саме завдяки приладу «Визир».
 
Проте нові штрафи не вплинули на пішоходів – навіть попри те, що перехід дороги у невизначених для цього місцях може обійтися у суму від 51 до 85 гривень. Адже практику штрафів до них зазвичай не застосовують, а лише користуються методом попередження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Червня 2009 16:33
Однак зовсім інша тенденція спостерігається серед любителів швидкої їзди. Скажімо, цьогоріч кількість тих, хто попався на перевищенні швидкості, збільшилася із 14 тисяч осіб до 27-ми. пане андрію, а скільки було складено протоколів на п'яних ДАІшників, чи ДАІшників любителів швидкої їзди. Сьогодні сам пристроївся за машиною ДАІ, яка мчала зі швидкістю 100 км/год. по вул.Ківерцівській, а за містом в напрямку м.Ківерці 150 км/год. без застосування спецзасобів. Починайте із себе панове!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus