USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині немає землі для нових лісів

2 Квітня 2009 17:03
Перед волинськими лісівниками стоїть завдання упродовж тридцяти років довести лісистість області до 37%, однак існує проблема – банально бракує землі, де можна висаджувати нові ліси. Про це під час наради розповів начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник, – інформують «Волинські Новини».
За словами пана Колісника, відповідно до указу Президента до 2040 року потрібно довести лісистість нашої області до 37%. Аби досягти такого результату на Волині, слід створити близько 50 тисяч гектарів нових лісів, тобто в середньому 1,6 тисячі гектарів щорічно.
«Виходячи із наявного земельного резерву, ми сьогодні можемо заліснити лише 13% від потреби. За інформацією місцевих державних адміністрацій, можуть бути надані для заліснення лиш 6,5 тисячі гектарів земель запасу та резервного фонду», – зізнався начальник ВОУЛМГ.
Він розповів: «Можливості для створення нових лісів маємо колосальні. Ми щороку вирощуємо близько 30 мільйонів сіянців та саджанців. Наявним у розсадниках матеріалом ми можемо заліснити сьогодні понад тисячу гектарів».
«Чи не парадокс: коли маємо з чим працювати, є з ким працювати, але немає де», – додав пан Колісник.
За словами Богдана Колісники, декларуючи потребу нарощування лісистості, лісівники натикаються на нерозуміння з боку сільських та селищних рад, на території яких знаходяться землі.
Наприклад, за поданням земельної інспекції Волинська обласна прокуратура притягує до відповідальності державне підприємство «Любомльський лісгосп» за те, що в рамках програми «Ліси України» на землях запасу Згоранської сільської ради було створено 3,9 гектара нових лісів у межах ділянки загальною площею 9,5 гектара, – зазначив пан Колісник.
Він розповів: «Ця земля вже 15 років не використовувалася у сільськогосподарському виробництві, бо вважалася непродуктивною. До того ж, є рішення сільської ради про надання згоди на заліснення ділянки. Найприкріше, що на наш бік став тільки Львівський апеляційний господарський суд, але обласна прокуратура знову ж подала касаційну скаргу до Вищого господарського суду України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus