USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині незабаром буде четвертий національний парк?

7 Серпня 2009 11:55
На Волині працюють над створенням національного парку «Західне Побужжя». Про це 7 серпня повідомляють «Волинські Новини».
 
За інформацією прес-служби Держекоінспекції у Волинській області, на початку липня цього року відбулася перша наукова експедиція щодо обґрунтування створення на Волині національного  природного парку «Західне Побужжя». В області він стане четвертим парком, які по периметру на краях регіону у комплексі із заповідником та заказниками утворять цілісний каркас екомережі. 
 
Науково-дослідну експедицію по річці Західний Буг посприяли провести Управління охорони навколишнього природного середовища та Державна екологічна  інспекція у Волинській області, громадська організація.
 
Безпосередню участь у обстеженні, визначенні меж проектованого нацпарку брали: доктор біологічних наук, професор, заввідділу фікології Інституту ботаніки ім.. М.Г.Холодного НАНУ Царенко П.М., кандидат біологічних наук, докторант, старший науковий співробітник Інституту агроекології УААН Василь Коніщук, начальник Державної  екологічної інспекції у Волинській області Олег Кіндер.
 
За короткий кількаденний експедиційний виїзд вдалося виявити чимало рідкісних зникаючих видів флори і фауни. Більш ніж десяток рослин Червоної книги України зафіксовані цій цій території. Серед усіх заповідних об’єктів Волині лише тут зростає язичник сибірський. Реліктова, ендемічна рослина молочай волинський, помічений у південній частині басейна Бугу, зустрічається на Волині, Поділлі й більше ніде в світі.
 
Найближчим часом заплановані зоологічні, історико-культурні та інші дослідження.
 
Створення національного парку сприятиме оптимізації комплексної охорони раритетного ландшафтного та біологічного різноманіття Західного Побужжя, це також дасть поштовх розвитку депресивних населених пунктів, з’являться нові робочі місця, в регіон більш активно надходитимуть інвестиції. Держекоінспекція сподівається на розуміння, співпрацю та свідому патріотичну позицію всіх зацікавлених у створенні національного природного парку «Західне Побужжя», – повідомили у її прес-службі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus