USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині ні Рух, ні комсомол не вшановують?

29 Квітня 2009 10:09
Одним із найголовніших питань під час засідання політичної ради при голові Волинської ОДА стало відзначення у області 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову та 90-річчя створення Комсомолу України. Про це 29 квітня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Учасники засідання за участі народних депутатів Володимира Карпука та Катерини Ващук обговорили проблеми реформування виборчого законодавства. Керівники політичних партій Волині підтримали звернення до Верховної Ради.
У ньому місцеві політики закликають відмовитися від депутатської недоторканості, привілеїв та пільг, перейти до відкритих виборчих списків на парламентських виборах та до мажоритарної системи на всіх місцевих виборах, передбачити дієві механізми відкликання депутатів. Останній пункт із перелічених включений за наполяганням голови обласної організації Української Народної Партії Сергія Годлевського.
 
Голова Волинської крайової організації Народного Руху України Володимир Банада порушив питання відзначення 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову. За словами рухівця, про це є як указ, так і розпорядження Президента України. Пан Банада розповів, що організація, яку він очолює, подала свої пропозиції у головне управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА.
Проте «віз і нині там», адже не створено навіть крайового комітету з відзначення ювілею НРУ за перебудову. Відзначення 90-ї річниці комсомолу пан Банада назвав ганебним. Очільнику волинських рухівців буде соромно, якщо хтось святкуватиме цю дату.
 
Голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк зазначив, що його розпорядження про відзначення 90-річчя комсомолу немає. «Покажіть мені мій підпис», – сказав губернатор. Він вважає – «те, що зробила «Свобода» – це наклеп... Зараз уже почалася політична боротьба».
 
Натомість заступник голови Волинської обласної організації ВО «Свобода» Світлана Костючик пообіцяла пану Романюку принести відповідний документ, адже він «пройшов по районах» і відомий його вихідний номер.
 
Начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю ОДА Юрій Вербич зазначив, що роботу з підготовки відзначення річниці створення Руху буде активізовано після появи відповідної постанови Кабміну. Зараз ведеться підготовча робота. Що ж до вшанування ювілею комсомолу, то, за словами посадовця «є постанова Верховної Ради України... Її треба довести до відома...». До того ж жодні організаційні заходи, пов’язані з ювілеєм комсомол, на Волині не проводяться, – запевняє Юрій Вербич.
 
Відповідь пана Вербича Володимира Банаду не задовільнила. За його словами, комітети по відзначенню 20-річчя Народного Руху України за перебудову створені вже у багатьох областях Східної та Центральної України.
 
Голова Волинської обласної організації УРП «Собор» Геннадій Кожевніков закликав владу виділити кошти на впорядкування парку та пам’ятників у місті Берестечко, а також організувати там обласний козацький здвиг. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus