USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині провалили розрахунки за газ?

20 Березня 2009 11:56
Районам та містам Волині, очевидно, не вдасться забезпечити рівень розрахунків за спожитий газ, про який домовилися раніше. Про це йшлося під час наради в голови ОДА Миколи Романюка щодо стану розрахунків за спожиті енергоносії та впровадження енергоощадних технологій, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами заступника волинського губернатора Василя Дмитрука, на попередніх селекторних нарадах було домовлено, що влада в районах та містах забезпечать на 25 березня такий рівень розрахунків за спожитий газ:

населення – 100%;
підприємства теплокомуненергетики – 85%.
 
Однак, за словами пана Дмитрука, станом 16 березня картина вималювалася не дуже райдужна. Зокрема населення розрахувалося за блакитне паливо на 74%, бюджетній установи – на 78%, підприємства теплокомуненерго – взагалі тільки на 45,5%.  Загальний рівень розрахунків за спожитий газ в області становить 62%.
Зокрема гірше за газ платять мешканці обласного центру, міст Ковеля та Нововолинська, а також деяких районів – наприклад, Іваничівського та Луцького. Натомість вищий за середньообласний рівень розрахунків у Рожищенському (83%), Турійському (81%), Камінь-Каширському (80,9%) та інших районах.
Стосовно оплати за спожитий газ підприємствами теплокомуненергетики, то, за словами Василя Дмитрука, найскладніша ситуація у Луцьку та Ковелі. Зокрема ДКП «Луцьктепло» розрахувалося за газ на рівні 44%, ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» – 10,4%. Таким чином, зазначив заступник губернатора, Волинь заборгувала за газ 66 мільйонів гривень, із них 31 мільйон – ДКП «Луцьктепло», 17 мільйонів – «Луцьктеплоенерго».
Стосовно урядової постанови № 440, яка дозволяє компенсувати із державного бюджету різницю ціни на газ, то вона ще не вийшла у такому вигляді, як треба, – додав Василь Дмитрук.
Натомість йому зопонував міський голова Луцька Богдан Шиба. Він поцікавився, скільки казні облцентру повинні компенсувати по постанові № 440. Василь Дмитрук відповів, що не може цього зробити, оскільки луцька влада не подала відповідних розрахунків на розгляд спеціальної обласної комісії. Однак пан Шиба запевнив, що це вже зроблено – і держава заборгувала за минулий рік 9,5 мільйона гривень компенсації і вже не один мільйон – за цей рік. Фактично, більше ніж половина боргів ДКП «Луцьктепло» - це заборгованість держави, - зазначив пан Шиба.
«А потім у ЗМІ розказують, що за газ винні у Луцьку чи Ковелі. А про те, що держава не виконує своїх зобов’язань, – мовчать», – додав градоначальник Луцька.
Начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Микола Кучеренко розповів, що перед районами та містами ставилося завдання скоротити на 10% споживання газу. Деяким РДА це вдалося зробити, але в багатьох районах та містах обсяги використання блакитного палива зросли.
З підсумків наради вкотре підтвердилося, що волинська влада для того, аби зіскочити з «газової голки», шукає панацею в електроопаленні та використанні торфу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus