USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині реалізують проекти ЄС

10 Вересня 2008 11:24
Заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим провів нараду з питань реалізації в області проектів Європейського Союзу. Про це повідомляють 10 вересня «Волинські Новини».
За інформацією офіційного сайту Волинської обласної держадміністрації, Василь Байцим, що участь Президента України Віктора Ющенка у дванадцятому саміті Україна – Європейський Союз, що відбувався у Парижі, є надзвичайно важливою для нашої держави.
Головними завданнями цього саміту є досягнення на вищому політичному рівні домовленостей щодо укладення нової посиленої Угоди Україна – ЄС на принципах асоціації, а також започаткування діалогу з визначення умов для запровадження безвізового режиму поїздок громадян України до держав – членів Євросоюзу.
Важливою ділянкою роботи обласної державної адміністрації  є підтримання продуктивної взаємодії з міжнародними інституціями, що надають технічну допомогу, зокрема європейськими.
Область підтримує зв’язки з Європейським Банком Реконструкції і Розвитку, Представництвом Європейської Комісії, Програмою прикордонного співробітництва «Тасіс», Бюро Делегата Німецької економіки, Асоціацією Європейських Прикордонних Регіонів.
За їх допомогою реалізовано або знаходяться у процесі здійснення проекти у галузі освіти, науки, охорони здоров’я, навколишнього середовища, а також у сфері реструктуризації підприємств і надання постприватизаційної підтримки суб’єктам підприємництва, облаштування кордонної інфраструктури, розвитку малого і середнього бізнесу.
Починаючи з 2007 року, на заміну таких програм, як «Тасіс», ввели у дію Європейський інструмент сусідства та партнерства (ENPI) – ініціатива Європейської Комісії, що повинна сприяти покращенню співробітництва між Європейським Союзом та державами-партнерами, які не є членами ЄС, шляхом забезпечення інтегрованого та зрівноваженого регіонального розвитку.
Головною метою його впровадження є спрощення існуючих процедур надання технічної допомоги та підвищення її загальної ефективності, а також соціально-економічний розвиток прикордонних територій та їх інтеграція.
Структурними підрозділами обласної державної адміністрації підготовлені проблемні питання розвитку області, зокрема у сільському господарстві, освіті, охороні здоров’я, екології, культурі і туризмі, вирішення яких можливе за рахунок цього інструмента у рамках програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» 2007-2013.
Заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим зазначив, що вже маємо добрі результати реалізації в області проектів Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus