USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині роздадуть 150 тисяч георгіївських стрічок

16 Квітня 2009 12:42
Аби створити символ Дня Перемоги, вшанувати ветеранів-фронтовиків та полеглих у Великій Вітчизняній війні, на Волині проведуть акцію «Георгієвська стрічка». Про це 16 квітня інформує репортер «Волинських Новин».
На Волині акція «Георгієвська стрічка» проводитиметься уже вдруге. Торік волонтери роздали 9 тисяч стрічок в обласному центрі, цьогоріч планують реалізувати 150 тисяч георгіївських стрічок по всій Волині, – розповів очільник ГСПЦ «Союз молоді регіонів України» Андрій Мельник. Волинь перша серед областей західного регіону України долучилася до акції «Георгієвська стрічка», – зауважив він.
Георгіївські стрічки займають найбільш почесне місце зі всіх нагород, вони стали символом військової мужності та слави, – сказав голова ГСПЦ «Вибір» Олександр Колтунович. За його словами, географія акції «Георгієвська стрічка» вражаюча – від Японії до країн Європи.
 
Довідково:
Георгієвська стрічка – стрічка двох кольорів: помаранчевого та чорного. Вона розпочинає свою історію від стрічки до солдатського ордену Святого Георгія Побідоносця, започаткованого у 1769 році. Ця стрічка увійшла до нагород як «Гвардійська стрічка» – знак особливої заслуги солдата. Чорний колір означає дим, а помаранчевий – полум’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вадим Показати IP 16 Квітня 2009 13:53
цирк ці стрічки те ж саме що обвішатись хрестами та іконами і пити горілку на 9 травня ницо і тупо
Вадиму Показати IP 7 Грудня 2010 15:39
Зовсім не теж саме... Це моє життя, нічого поганого в цій акції немає. А слова вдячності, які дають сили жити, мені висловили Ветерани та їх родичі з посмішкою але водночас зі сльозами на очах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus