USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині відкрили оновлений музей слави радянських партизан

7 Травня 2009 13:25
Напередодні Дня Перемоги в урочищі Лопатень на Ківерцівщині відбулося відкриття оновленого Музею партизанської слави. Про це «Волинським Новинам» 7 травня повідомили прес-службі глави ОДА.
Сьогодні, 7 травня, в урочищі Лопатень Ківерцівського району відбулося відкриття оновленого музею партизанської слави. Урочисті заходи розпочалися із естафети школярів, які передавали символічний вогонь меморіалу Слави у Ківерцях до урочища Лопатень. Потому відбулося покладання вінків та квітів до  обеліску Слави. Згодом розпочався урочистий мітинг.
Голова облдержадміністрації Микола Романюк, виступаючи, особливо подякував ветеранам за їх героїчний подвиг: «Напередодні великого свята, Дня Перемоги, я вітаю ветеранів Великої Вітчизняної війни. Події 1941-1945 років – страшний урок історії, який ми маємо завжди пам’ятати. 9 травня – священна дата для всіх, хто поважає пам’ять людей, які поклали своє життя за Батьківщину. Сьогодні наша мета – зберегти пам’ять про ті жорстокі сторінки історії. І саме напередодні такого великого свята ми відкриваємо Музей партизанської слави».
«Незмінною залишається історія, що написана кров’ю і потом старших поколінь. І той, хто не знає її або намагається переписати, викривити, — не має Вітчизни, не є патріотом», - заявив волинський губернатор.
Присутні на мітингу ветерани поділилися спогадами про буремні роки війни. Потому відбувся огляд експозиції музею партизанської слави. Усі бажаючі мали змогу скуштувати партизанського кулешу.
Довідка:
Відкриття меморіального комплексу  «Партизанська слава» з пам’ятником, музеєм, відновленими партизанськими землянками відбулося  в урочищі Лопатень в 1967 року на місці стоянки в жовтні-листопаді 1943 року спецзагону «Переможці» Героя Радянського Союзу  Д.М.Медведєва. Автор проекту  комплексу народний художник України, скульптор Я. Чайка.
Реконструкцію музею розпочато в 2007 році. На його базі створено   також музей волинського лісу, відкриття якого відбулося в 2008 році. Кошти на оновлення експозиції музею партизанської слави були  виділені  обласною радою обсягом 30 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus