USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині відкрилися «нові обрії співпраці України та Польщі». ФОТО

12 Травня 2009 14:50

Сьогодні, 12 травня, в актовому залі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулося підписання угоди про співпрацю між ВНУ і Люблінським Католицьким університетом імені Іоана-Павла другого, а також інавгурація Інституту церковних досліджень. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Урочистості розпочалися зі вступного слова ректора ВНУ Ігоря Коцана. Він представив президію, виголосив привітання ( адже напередодні день ангела відзначив ректор Люблінського університету Станіслав Вільк, а день народження – архієпископ Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл) та зазначив: «Ми почали спілкуватися в нових традиціях. Сьогодні наше засідання веде владика Маркіян. Це означає що між нами демократія».
 
Отож, одним із перших до присутніх звернувся заступник голови Конференції римо-католицьких єпископів України, єпископ Луцький Української римо-католицької церкви Маркіян (Трофим’як). Він  зазначив, що «ця угода, яку ми підписуємо, відкриває нові обрії співпраці України та Польщі». «Наукова діяльність цього інституту буде плідною, бо до його складу входять великі вчені», –наголосив владика.
 
Також на заході був присутній голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк, який, звертаючись до присутніх, зазначив: «Інтеграція України в ЄС буде відбуватися за допомогою тих людей, які сидять у цьому залі».
 
Після закінчення виступів відбулася інавгурація Інституту церковних досліджень, основною метою діяльності якого є наукова та науково-дослідна робота, спрямована на дослідження та популяризацію історичної спадщини католицької й інших Церков на території України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus