USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині відсвяткували річницю «Лісової пісні»

6 Серпня 2008 08:21

У Ковельському районі на лісовій галявині відзначили річницю написання Лесею Українкою драми-феєрії «Лісова пісня». Про це 6 серпня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією прес-служби Ковельської РДА, на святі з вітальними промовами виступили посадовці та літератори. Вперше до свята приєдналися поети і письменники із близького зарубіжжя – Мікола Пракаповіч і Алесь Каско з Бреста та поет з Любліна Войцех Пейстка.
Багатими на літературне слово про Лесю були промови науковців – відомого народознавця, професора Волинського Національного університету Віктора Давидюка, професора філології зі Львова Валерія Корнійчука, професора  Краківського університету Ярослава Поліщука.
Неповторної атмосфери святу додали українські пісні у виконанні учасників фестивалю народного фольклору «Народні джерела» та троїстих музик із Голоб, фольклорних колективів зі Скулина, Доротища, вокального гурту з троїстими музиками з Тойкута, народного аматорського фольклорного колективу «Родина» з Білин.
Присутні милувались сучасними та давніми вишивками майстрів з Скулина і Голоб. Під час свята відбулось нагородження переможців учнівських літературних конкурсів, поетів-початківців Волині, літературний перегук молодих літераторів.
Довідково:
«Лісова пісня» (1911) — вершина творчості Лесі Українки. У ній показано конфлікт між високим ідеалом і прозаїчною дріб\'язковою буденщиною. Головна героїня драми-феєрії Мавка – не тільки поетичний образ казкової істоти, а й філософське узагальнення всього прекрасного, вічно живого. Циклічність натури протиставляється людському життю. І то власне натура перемагає, байдужа до трагедій.
 
“ «»http://volynnews.com/out.php?url=http://www.koveladm.gov.ua/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus