USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині впіймали конокрадів

2 Грудня 2008 14:14
Чергова крадіжка тварин трапилася у селі Крать Турійського району Волинської області. Злодії продали коней за 3 тисячі доларів, – повідомляють 2 грудня «Волинські Новини».
До місцевого райвідділу міліції надійшло повідомлення від голови одного із сільськогосподарських підприємств про те, що з його конюшні викрадено двох коней та віз, загальна вартість яких становить 12 тисяч гривень. Трохи більше, ніж через два тижні, працівники міліції встановили місцезнаходження коней та затримали одного зі злодіїв, а згодом і другого.
За інформацією ВЗГ УМВС у Волинській області, конюх ТзОВ «Заповіт новий» Іван розповідає, що вже 27 років доглядає за кіньми, а такого за його пам’яті ніколи не траплялося. Саме він виявив зникнення тварин, коли о 07.00, за звичкою, прийшов на роботу та хотів випустити худобу на вулицю. Чоловік відразу повідомив про крадіжку своєму начальнику.
За справу взялися працівники міліції і вже за два тижні крадіїв затримали. Підозрювані у скоєні цього злочину неохоче говорять про події того дня. 38-річний Юрій взагалі відмовчується та лише стверджує, ніби дуже шкодує про свій вчинок. А його молодший на 10 років спільник Володимир каже, що ініціатором крадіжки був не він.
З Юрієм вони вже знайомі 6 років, тому легко порозумілися, коли той прийшов до нього з пропозицією викрасти коней. Перед тим як реалізувати заплановане, чоловіки підкріпилися горілкою, щоб додати собі сміливості. Володимир також розповідає, що вкрасти його змусили життєві обставини: потрібно було віддавати борг, а грошей ніде взяти. Крім того, справа обіцяла бути легкою, адже у них на перешкоді стояв лише сторож, а з покупцями була вже попередня домовленість про ціну – 3 тисячі доларів США. Чоловік стверджує, ніби люди, яким вони продали коней, знали, звідки до них потрапила худоба.
Начальник Турійського райвідділу міліції Юрій Лисиця розповів, що викрадених коней вони знайшли за сотню кілометрів від села Крать: одного – у селі Новосілки Володимир-Волинського району, іншого – у селі Залісся Любольського району Волинської області. Цього разу тваринам пощастило, і вони потрапили до рук селян, а не пішли на м’ясо, як це траплялося раніше.
Він повідомив, що підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Турійського РВ УМВС, проти них порушено кримінальну справу за статтею 185 частиною 3 КК України (крадіжка з проникненням), згідно з якою на злодіїв чекає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 8 років.
Та найбільше цією подією вражений голова ТзОВ «Заповіт новий» Іван Костровський. Чоловік вже 33 роки працює у господарстві і йому прикро, що сьогодні і прості селяни, і фермери не захищені від подібних крадіжок. Хоча вся територія підприємства освітлюється, а за порядком слідкує сторож, у цьому році у них це 4-та крадіжка. Щоразу повернути втрачене майно допомагала міліція, за що пан Костровський дуже їй вдячний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus