USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині використані шприци не викидатимуть, а обмінюватимуть

18 Березня 2009 18:12
З 26 березня на Волині розпочнуть виконання пілотного проекту щодо обміну використаних шприців, організація якого передбачена наказом Міністерства охорони здоров’я від 3 лютого. Про це 17 березня у коментарі «Волинським Новинам» розповіла головний лікар Волинського обласного центру з профілактики і боротьбі зі СНІД Олена Макаренко.
 
За словами головного лікаря центру, до виконання проекту приступлять із 26 березня. Однак, як зазначила Олена Макаренко, спочатку потрібно провести переговори із керівниками аптечних пунктів, у яких, згідно із наказом, проводитиметься обмін шприців. «Потрібно взнати, яка у них буде реакція на цю пропозицію. Бо особисто наш центр дуже зацікавлений у реалізації проекту», – наголосила лікар.
 
Про сьогоднішню долю використаних шприців у коментарі розповів заступник головного державного санітарного лікаря Волинської області Микола Яцина. За його словами, для утилізації шприців у Волинській області медичні заклади співпрацюють із переробними підприємствами. Наприклад, у пунктах щеплення стоять спеціальні картонні контейнери, які потім потрапляють у загальний пункт збору.
 
Як розповів пан Яцина, у 2006 році планували побудувати крематорій, у якому б спалювали використане одноразове медичне обладнання. Проте усе закінчилося лише на рівні усної підтримки цієї ідеї міською владою.
 
Довідково:
 
Згідно з наказом Міністервства охорони здоров’я України «Про організацію пілотного проекту щодо обміну використаних шприців», головним державним санітарним лікарям Вінницької, Волинської, Житомирської, Запорізької, Київської, Дніпропетровської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської областей та м. Києва необхідно організувати контроль за організацією та роботою пунктів по обміну шприців у мережі аптек державної, комунальної та приватної форм власності в населених пунктах підпорядкованих територій, які беруть участь у пілотному проекті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus