USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині зростає кількість інвалідів-чорнобильців

9 Грудня 2008 14:50
Проблеми чорнобильців обговорювали під час зустрічі керівників Волинської ОДА з ліквідаторами аварії на ЧАЕС. Про це 9 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
Із моменту катастрофи на ЧАЕС минуло 22 роки, – констатував заступник голови ОДА Святослав Кравчук. На Волині проживає приблизно 155 тисяч громадян, які постраждали від наслідків катастрофи, – додав він.
За словами начальника управління у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Петра Кліша, статус учасника ліквідатора аварії мають 2765 волинян. Десять років тому їх налічувалося 3517 осіб, що свідчить про високу смертність ліквідаторів.
Окрім того, на Волині збільшується кількість інвалідів-чорнобильців, серед яких наразі 184 дитини у області. Минулого року інвалідів-чорнобильців серед дітей нараховувалося 176, – розповів пан Кліш.
Наголосив пан Кліш й на проблемах чорнобильців. Серед них основна – забезпечення житлом. За словами фахівця, на Волині 212 сімей ліквідаторів на ЧАЕС стоять на квартирному обліку, цьогоріч отримали квартири 8 родин. Для забезпечення житлом постраждалих потрібно як мінімум 65 мільйонів гривень, – додав пан Кліш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Грудня 2008 15:58
Также резко увеличивается количество ветеранов и инвалидов ВОВ (особенно в возрасте до 50 лет) и участников битв с Наполеоном.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus