USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Всеукраїнському форумі усиновлювачів «у залі плакали всі», – Микола Романюк

28 Листопада 2008 10:02

Учора, 27 листопада, голова облдержадміністрації Микола Романюк побував із робочим візитом у Києві, де відбувся Всеукраїнський форум усиновлювачів. Враженнями пан Романюк поділився з глядачами у прямому ефірі на Волинському телебаченні, – інформує репортер «Волинських Новин».
Разом із волинським губернатором поїхало до столиці п’ять родин, які усиновили дітей та батьки-вихователі Наталія Бучковська та Василь Борбіч з дітьми. Під час проведення форуму була дуже тепла, приємна атмосфера, – розповів Микола Романюк.
Там розповідали про багатьох присутніх діток та батьків. За словами губернатора, в Україні щодня приблизно 50 дітей стають сиротами. Проте бажаючих усиновити – 60. «Це все є яскравим фактом, який підтверджує правильний курс Президента «гроші ходять за дитиною», – зауважив пан Романюк.
«Я хочу вам сказати, що у залі плакали всі від розповідей тих чи інших батьків», – сказав губернатор. Наприклад, одна жінка усиновила чотирьох ВІЛ-інфікованих дітей, володимирчанка Наталія Бучковська доглядає дев’ятьох хворих дітей. Доречі, Президент нагородив її Орденом княгині Ольги, – додав чиновник. Нагороду отримав й волинянин Василь Борбіч.
Також щороку спостерігається тенденція до зменшення кількості дітей, які потрапляють в інтернати, – зауважив Микола Романюк.
Довідково:
За інформацією офіційного сайту облдержадміністрації в області проживає 1797 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 1118 – проживають у сім’ях опікунів (піклувальників), 481 – виховуються в інтернатних закладах, 20 перебувають на утриманні та вихованні в будинку дитини, 22 – в дитячому будинку, 10 – будинках-інтернатах для дітей-інвалідів, 177 – у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.
На обліку як такі, що мають підстави для усиновлення в області перебуває 448 дітей. Сформована база потенційних кандидатів в усиновителі, яка налічує 33 подружні пари. 232 дітей цього року влаштовано у сім’ї громадян під опіку (піклування).
Протягом 2008  року  в області громадянами України було усиновлено 40 дітей, 3 – іноземними громадянами (у минулому році громадянами України було усиновлено 32 дітей, 4 – іноземними громадянами).
Нині в області функціонує 12 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 81 вихованець та 45 прийомних сімей, що виховують 96 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Протягом 2008 року створено 2 дитячі будинки сімейного типу  та 12 прийомних сімей, всього влаштовано на виховання та спільне проживання 42 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus