USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

НАБУ затримало екс-нардепа Мартиненка

20 Квітня 2017 19:19
Детективи Національного антикорупційного бюро України 20 квітня затримали колишнього народного депутата від фракції Народний фронт Миколу Мартиненка за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») КК України, передає Інтерфакс-Україна.

"Підтверджуємо затримання", - заявив представник НАБУ виданню.

При цьому, раніше голова громадської ради при НАБУ Олексій Гриценко повідомив, що, коли детективи збиралися вручити Мартиненку повідомлення про підозру, той намагався уникнути цього, ховаючись у приймальні народного депутата Дениса Дзендзерского.

Як повідомляє Українська правда, екс-нардеп Микола Мартиненко у супроводі детективів НАБУ вийшов з будівлі, де розміщена депутатська приймальня, і сів у мікроавтобус антикорупційного бюро.

Адвокати Мартиненка Ігор Черезов та Петро Бойко вийшли з будівлі через центральний вхід.

Адвокат екс-депутата Черезов сказав УП, що про підозру Мартиненку поки не повідомили. Він також підтвердив затримання Мартиненка.

Згідно з КПК після затримання, особі мають повідомити про підозру, а потім суд обирає запобіжний захід.
Зазначимо, що розслідування проти політика офіційно стартувало в грудні 2015 року. Проте через очікування відповідей на запити в різні міжнародні відомства - справа зависла. Проте Апеляційний суд Києва скасував рішення суду першої інстанції про зобов'язання НАБУ закрити кримінальне провадження щодо екс-нардепа.

Це пов'язано з тим, що справа екс-нардепа пов'язана з потоками коштів за кордон, і це те, що не дає можливості швидко закінчити розслідування.

Наразі детективи НАБУ встановили факти заподіяння шкоди інтересам держпідприємства НАЕК Енергоатом у розмірі понад 6,4 млн євро за переплату за придбане обладнання в чеського акціонерного товариства Škoda JS.

Нагадаємо, Микола Мартиненко був нардепом ВРУ 3 – 8 скликань, двічі обирався від виборчого округу № 21 (центр – м. Ковель). У 2016 році добровільно відмовився від депутатського мандату у в зв`язку із скандалом навколо розслідування, яке проводить Національне Антикорупційне бюро України щодо його можливої причетності до корупції. У грудні минулого року Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Мартиненка.

НАБУ перевіряє причетність екс-депутата до схем з урановим концетратом під час його закупівлі ДП Східний гірничо-збагачувальний комбінат у австрійського товариства Steuermann Investitions.

У травні 2016 року Генеральна прокуратура передала в НАБУ 40 томів матеріалів по справі Мартиненко.

Детально про справу Мартиненка читайте ТУТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ростов Показати IP 20 Квітня 2017 21:38
А что думает по такому поводу нардеп Гузь Игорь?? Он тоже балотировался по Ковелю, кореш так сказать.
факт до Ростов Показати IP 21 Квітня 2017 08:18
Так то не тільки кореш, то "бос" Гузя і це не раз казали і публікували! От злодійська кампашка, от звідки і гроші у Гузя на різні фонди, сайти...
Йопрст Показати IP 21 Квітня 2017 00:12
Штраф дадут и отпустят
знаю Показати IP 21 Квітня 2017 07:57
гузю гроші на вибори давав мартиненко, друг мартиненка і кошарук, мартиненко просив щоб кошарука призначили замом гунчика - ото компашка!!!!
свідомий Показати IP 21 Квітня 2017 09:23
Не тільки Гузь а й Данильчук кормився за рахунок корупційних грошей Мартиненка. Тільки за одне шоу на сцені під час майдану Данильчук і компанія отримали від Мартиненка 70 тисяч доларів. Павлику в Євангелії від Марка і від луки написано "Бо нема нічого таємного що б не стало явним, ні таємного, що не стало б відомим і не виявилося б. Не всі але багато людей знають про ваш продажний лжепатріотизм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus