USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Наче зона бойових дій: як Чехія оговтується після нищівного торнадо. Фото

26 Червня 2021 15:25
У п’ятницю, 25 червня, потужний торнадо пронісся декількома селами на південному сході Чехії.

Про це повідомляють Букви.

Внаслідок негоди постраждали щонайменше 200 осіб. Смерч викорчував дерева, перекидав автівки та зруйнував десятки будинків.

За даними синоптиків, під час негоди швидкість вітру сягала 219 км/год. Регіон також постраждав від граду. Місцеві жителі розповіли, що бачили град розміром із тенісний м’яч.

Торнадо фактично зрівняв із землею частину міста Годонін та сіл Лужиці, Грушки, Моравська-Нова-Вес і Мікулчіце та інших.

Наслідки негоди усувають екстрені служби. Місцеві мешканці почали відновлювати свої помешкання.

Ураган також викликав серйозні перебої в дорожньому русі і відключення електрики, заблокувавши цілі автомагістралі і залишивши без електрики понад 100 000 будинків за ніч. Зазначається, що найбільш постраждалі місця виглядали як зона бойових дій.
Як повідомлялося, торнадо, яке пронеслося над південними регіонами країни, та град розміром з тенісний м’яч завдали величезної шкоди. Постраждали щонайменше 2 тис. будинків, без електрики наразі 78 тис. домогосподарств. За даними метеорологів, сила вітру сягала 219 км/г, або навіть більше. Подібний за силою вітру смерч був у Чехії у 2004 році, але збитки були набагато меншими.
Внаслідок вчорашньої негоди на півдні чеського регіону Морава загинули п’ятеро людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus