USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Зруйновані села, сотні постраждалих та загиблі: Чехією пронісся торнадо

25 Червня 2021 08:15
У Південноморавському регіоні Чехії пронісся торнадо, внаслідок негоди постраждало щонайменше 150 людей, є загиблі, кількість яких уточнюють.

Про це повідомляє 24 канал.

Рятувальники Чехії за допомоги колег з Австрії та Словаччини намагаються оперативно надати допомогу постраждалим. Таких нарахували щонайменше 150, але скільки серед них загиблих – невідомо.

Торнадо і потужні вітри атакували регіони на південному сході Чехії, у Південно-Моравському краї. Чеське телебачення повідомило, що частково зруйновані 4 села, постраждали й міста – Бржецлав і Годонін.

Метеорологи кажуть, що цей торнадо може бути найсильнішим в історії Чехії.

Що відомо про руйнування, жертв і постраждалих у Чехії

Будинок для людей похилого віку у Годоніні втратив дах. Зруйновано місцевий зоопарк. У місті також пошкоджена заправка, зафіксували витік газу.

Глава села Грушки повідомив, що цей населений пункт майже зрівняний з землею. Без даху й стін залишилася церква, дитячий садок та більшість приватних будинків.

Загалом значних пошкоджень зазнали 7 муніципалітетів. Рятувальники озвучують неофіційні дані про 150 поранених, а також і про те, що, можливо, є загиблі.

«Можу підтвердити, що є жертви. Але точну їх кількість ми поки не знаємо», – сказала речниця рятувальної служби Чехії Гедвига Кропачкова.

Допомагають чехам у подоланні наслідків негоди словацькі рятувальники і їхні колеги з Австрії. Зокрема, звідти надійшло 20 автомобілів швидкої допомоги і 2 гелікоптери.

Найбільше роботи, кажуть місцеві ЗМІ, у лікарні в Годоніні – там перебувають багато травмованих людей.

Зранку п’ятниці, 25 червня, чеські бюро праці почнуть виплачувати допомогу постраждалим.

Користувачі соцмереж та свідки негоди активно діляться у соціальних мережа фото та відео того, що відбувається у країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus