USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нардепа з Волині Ірину Констанкевич відзначили за захист позашкільної освіти

25 Грудня 2019 16:01
В Україні у закладах позашкільної освіти навчається 2 мільйони, а до різних форм позашкільної освіти загалом залучено понад 5 мільйонів дітей. В системі позашкільної освіти – 1382 заклади і понад 77 тисяч гуртків та творчих об’єднань.

Традиційно наприкінці року презентували досягнення та перемоги позашкільної освіти. Пресконференція з цієї нагоди відбулася в «Укрінформі».

Серед здобутків у сфері розвитку позашкільної освіти цього року учасники заходу відзначили законодавчу підтримку позашкільної освіти, а саме: внесення змін в закон «Про позашкільну освіту», захист прав дітей на позашкільну освіту, внесення поправок до законопроєкту №2299 у частині визнання позашкільної освіти як рівня освіти, державно-громадське, медійне партнерство в галузі позашкільної освіти, успішні проєкти позашкілля тощо.

Почесні відзнаки у галузі позашкільної освіти за законодавчий захист прав дітей на позашкільну освіту, діяльність закладів позашкільної освіти отримали народні депутати, члени депутатської групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич та Тарас Батенко. Зокрема, парламентарі подали правки до законопроєкту №2299, якими запропонували виокремити позашкілля, як окремий рівень освіти.
«Ми хочемо привернути увагу громадськості до позашкільної освіти і показати ті можливості, які вона надає кожній дитині, громаді, державі та суспільству. Позашкільна освіта виконує три важливі функції – освітню, соціокультурну та економічну. Особливістю позашкілля 2019 року стала його активізація на всеукраїнському та міжнародному рівнях», – зазначила президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, заслужений діяч науки і техніки України, доктор педагогічних наук, професор Олена Биковська.

Додамо, що Ірина Констанкевич подавала правки щодо захисту прав освітян усіх ланок до Держбюджету-2020, а у жовтні зареєструвала законопроєкт 2279, про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників. Також Ірина Констанкевич є спіавтором законопроєкту, яким пропонується встановити посадовий оклад педагогічних працівників закладів дошкільної та позашкільної освіти найнижчої кваліфікаційної категорії, молодих педагогів в розмірі трьох мінімальних заробітних плат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus