USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Народили синів – посадили клени. Двійню луцьких посадовців виписали з перинатального центру

30 Червня 2021 11:26
Передостанній червневий день видався в перинатальному центрі особливим – цього дня медичний заклад покинули аж три двійні. І на згадку про народження малюків батьки вирішили висадити поруч деревця.

Як пригадала генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська, 1 червня 2020 року, у День захисту дітей, колектив перинатального центру за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» заклав «Сквер майбутнього», на інформаційній дошці поблизу якого розмістився промовистий заклик «Народили дитину – посадіть дерево!»

«Коли тільки відкрився наш заклад, на місці майбутнього скверу містився будівельний майданчик. Тут було лише каміння... Ми не могли допустити, аби біля закладу такого рівня земля мала жахливий вигляд. Подумавши, ми вирішили, що тут треба облаштувати сквер чи парк, де мами з дітками могли би гуляти. Оскільки коштів для організації чогось надзвичайного в нас не було, вирішили, що будемо вкладати в майбутнє. У нашому «Сквері майбутнього» батьки, які народжують дитину в перинатальному центрі, мають змогу посадити дерево на честь своєї дитини. Висаджувати дерево – це дуже давня традиція, це своєрідний внесок у майбутнє дитини, це вклад в історію усієї родини. Тому батьки залюбки відгукуються», – поділилася вона.
Єдина вимога – дерева мають бути квітучими, декоративними і неплодовими, аби їх не ламали під час збору врожаю.

Кожна сім’я, яка саджає дерево, розміщує на ньому табличку з іменем новонародженого.
«Ми хочемо облаштувати квітковий сад, куди батьки могли б приходити фотографуватися зі своєю малечею. Ростимуть діти, ростимуть і дерева. Згодом діти утворюватимуть власні сім’ї, приходитимуть до цих дерев уже зі своїми малюками. І так цей сквер зберігатиме потужну енергетику не однієї родини», – зазначила Ірина Горавська.

Як додала, традицію саджати дерева на честь новонароджених дітей продовжуватимуть, допоки на території закладу вистачатиме місця. У планах – облаштувати також алею дубів уздовж вулиці Загородної.
Доглядають за деревами працівники медичного закладу. Допомогу (наприклад, придбання родючого чорнозему, торфу, викладення доріжок із бруківки) надають благодійники. Як деревця підростуть, у сквері встановлять лавки.

«Це буде чудова зона відпочинку для мам, дітей, зокрема тих, які лежать у закладі дуже довго, і в цілому для мешканців усього мікрорайону», – наголосила генеральна директорка медзакладу.
Читати ще: Любов, помножена на три: як живе луцька сім’я з трійнею

Долучитися до облаштування скверу вирішили також директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк із дружиною, очільницею департаменту державної реєстрації міськради, Юлією Соломко, у яких тільки-но народилася двійня – сини Матвій і Макар.

Родина вирішила висадити три клени – на честь новонароджених малюків і трирічного сина Ярослава.
«Перед тим, як Бог створив людину, він створив природу, аби людина жила в гармонії та комфорті. Тому ініціатива, породжена Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» й очільницею перинатального центру Іриною Горавською, дуже актуальна, – зазначив він. – Коли в нас народився первісток Ярослав, ми не мали можливості посадити дерево, тому зараз, не роздумуючи, вирішили долучилися до цієї акції. Це правильно – аби символ росту дітей відповідав символу росту природи. Ми думали: саджати клени чи дуби, адже в нас – хлопці. Віддали перевагу кленам, адже це міцні, гарні дерева. Сподіваємося, що наші сини зростуть такими ж гарними, здоровими та міцними, як ці дерева».
Як пригадав Віктор Гуменюк, коли подружжя дізналося, що очікує на двійню, то позитивні емоції просто зашкалили.

«Ми завжди мріяли про троє дітей. І з двійнею ця мрія здійснилася», – наголосив він. Як додав, переконаний, що дітей потрібно виховувати тільки прикладом і великою любов’ю.
Цього дня стіни перинатального центру покинули аж три двійні.

«Ті, у кого народжується хлопчик, часто хочуть посадити саме дуб. І батьки ще двох хлопчиків вирішити посадити свої дуби в жовтні, коли їхні дітки трішки підростуть, – сказала Ірина Горавська. – Сьогодні ж на честь народження двох діток, двох хлопчиків, посадили два клени. А поруч свій клен посадив теж старший хлопчик. Адже як так: у немовлят будуть свої дерева, а у старшого братика – ні?.. Він запам’ятає цей день. А ці дерева ростимуть біля закладу, де народжується життя».

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оксана Показати IP 30 Червня 2021 12:10
Вітання батькам!! Здоров'я діткам і щасливої долі! :)
лУЧАНИН Показати IP 30 Червня 2021 14:26
Велика радість і потіха для батьків! Хай здоровенькі ростуть
Лучанка Показати IP 1 Липня 2021 08:26
Найщиріші вітання та найкращі побажання!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus