USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Нас поливають брудом та брешуть про гроші»: сім’я загиблого в ДТП волинянина – проти дострокового звільнення винуватця

18 Серпня 2023 20:22
Кілька років тому пан Ростислав їхав на велосипеді і його на смерть збила автівка в селі Звірів неподалік Луцька. Молодого водія засудили до трьох років ув’язнення, а нещодавно він просив суд, аби його умовно-достроково звільнили. Тепер же, каже сім’я загиблого, родина водія почала у соцмережах обливати брудом і покійного, і його рідних.

Дружину та синів це обурило, повідомляє телеканал «Аверс».

«Нас дуже обурило те, що вони на нас наговорюють. Мовляв, вони вже нам і гроші заплатили. Проте вони в нас жодного разу не були та не дали жодної копійки. Тепер нас просто обливають брудом в соцмережах. Кажуть, що зараз ми хочемо грошей. В січні вже буде чотири роки. Ми нікого не чіпаємо», – стверджуєдружина загиблого Ніна Мазурчак.

Трагічна ДТП у Звірові сталася взимку. Юнак їхав у напрямку Рівного і на смерть збив велосипедиста. Слідство встановило, що він їхав зі швидкістю близько 100 км/год у селі. Велосипедист переїжджав дорогу у невстановленому місці. Спочатку водієві присудили 1,5 року ув’язнення. Сім’я загиблого пригадує, що вони не заперечували, мовляв, не хотіли ламати життя молодій людині. Кажуть: батька цим не повернеш.
«Нас як сім’ю влаштовувало рішення першої інстанції. Ми все розуміємо, усі ми люди, ситуації бувають різноманітні. З однієї сторони маємо грубе порушення ПДР водія, який рухався 103 км/год по населеному пункту. Але і батько переїжджав дорогу у невстановленому місці на велосипеді. Ми розуміємо, що це молода людина. Для чого було ламати йому життя?» – каже син загиблого Олександр Мазурчак.

Але водій із адвокатом, зауважує Олександр, наполягали на тому, що керманич машини зовсім не винен.

«Вони весь час доводили, що водій не винний, а 100 кілометрів на годину в населеному пункті вночі – це в межах норми. Вони самі подали в апеляцію. Апеляція переслухала і сказала: якщо вам півтора роки мало, будь ласка, отримайте три роки», – говорить Олександр Мазурчак.

Верховний суд посилення покарання залишив без змін. Більше того, присудив сплатити потерпілим 250 тисяч гривень моральної компенсації. Олександр зізнається, що його рідня, так би мовити, на компенсацію махнула рукою. Однак він почув, що в суді заявили нібито засуджений водій частково відшкодовує потерпілим завдану шкоду. Дружину та синів загиблого це обурило.

«Ми спеціально зв’язувалися із виконавчою службою. Там сказали: вперше чують, що він взагалі десь працює та щось взагалі виплачує. В них такої інформації немає. Там звучала ще інформація, що 20% зарплати вираховує держава. Виконавча теж сказала, що вперше чує. Ця інформація нас дуже обурила. Людина так відкрито, ще й на суді, бреше», – обурюється син загиблого.

Нагадаємо, адвокат водія просив, аби засудженого умовно-достроково звільнили. Виправний центр надав йому хорошу характеристику.

«До представників адміністрації ставився ввічливо, законні вимоги виконував. В середовищі ув’язнених, зокрема і в камері, конфліктних ситуацій не створював. На основні заходи профілактичного характеру реагував позитивно. В ДУ Городоцький виправний центр засуджений Гурбановський характеризується винятково позитивно», – зачитував характеристику суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш.

Суддя в умовно-достроковому звільненні відмовив. А от сім’я загиблого велосипедиста каже, що якби рідня засудженого водія не поливала їх брудом раніше, вони і не були би проти дострокового звільнення молодого чоловіка. Тепер уже все по-іншому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus