USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Наші на сході. Поїздка «Автомайдану Україна»

13 Лютого 2015 10:41
7 лютого автомайданівці відправили гуманітарну допомогу на схід. Цього разу вони відвезли продукти харчування, речі першої необхідності, маскувальні сітки, берці, зимову форму, дитячі листи.

Першим пунктом була місцевість, недалеко від Пісків. Туди завезли акумулятори на БМП – 4 штуки і форму бійцям 28-ої бригади.

Активісти розповіли, що умови, в яких проживають військові, дійсно спартанські.

Умови перебування

Живуть уже кілька місяців в бліндажах. Кажуть, що завдяки нам мають, що їсти і в що одягнутися. Бойовий дух вражаючий! З-поміж молодих хлопців приходили вже старші за віком і запевняли, що після ротації будуть повертатися і стояти до кінця.

«Краще ми пожертвуємо своїм життям і здоров`ям, щоб молодь не бачила і не відчувала війну на собі», - кажуть вони.

Курахове

Зустрілися з луцькими нацгвардійцями. Розповіли нам про потреби і проблеми. Там заночували. Потім відправилися на позиції бійців до Волновахи. Передали нашим волинянам там маскувальні сітки, продукти харчування та багато іншого.

Повертаючись назад, заїхали в розташування 28-ої бригади. Хлопці кажуть, що бояться брати допомогу. Бо подейкують, що скоро ці всі передачі волонтерів перевірятимуть, фіксуватимуть, скільки і чого привезли. А потім розпочнуться перевірки і все інше.

Дебальцеве

Їхали від Артемівська до Дебальцевого під обстрілами. Далі за Луганське не заїхали. Бійці порадили. Працювала артилерія з обох сторін. Але їхати під ці звуки вже не страшно.

Пригадуємо, як були там минулого разу. Ситуація була зовсім іншою. Іноді стріляли. Але не так. Хоч ще два місяці тому всі знали, що може бути котел. Але ж будь-які розмови про це й на тому закінчувалися.

Первомайськ

У Первомайську помітили таку картину: бійці на своєму транспорті розвозили місцевим гуманітарку. Там не всі підтримують Україну. Люди хочуть миру.
І байдуже , з ким їм бути – з Україною чи ДРН. Населені пункти дуже обстріляні. Схожі на зону відчуження. Людей мало. Але є ті, яким зазвичай немає, куди їхати або ж вони не знають, навіщо їм це робити. Мовляв, це моя земля. Куди я звідси?

Волонтери кажуть, що це не остання поїздка на Схід. Вони знають, що їх там чекають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus