USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Науковці зі всієї України розповідали лучанам про Лесю Українку

2 Квітня 2009 17:38
Науковці зі всієї України прибули до Луцька, щоб поділитися знаннями про життя української поетеси. Сьомі Всеукраїнські наукові читання «Лесі Українка та сучасність» відбулися у стінах Волинського національного університету імені Лесі Українки, – повідомляє 2 квітня репортер «Волинських Новин».
Як розповів директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Микола Жулинський, наукові читання проводять, щоб виявити кращих науковців та налагоджувати співпрацю із ними. «Результатом має стати спільна праця над персональною енциклопедією Лесі Українки», –  поділився він планами. За його словами, у такому виданні розмістять дані про важливі дати в житті поетеси, про її оточення, твори та інше.
Щодо самого читання, то пан Жулинський вважає, що воно пройшло на досить високому рівні. Дослідники із всієї України розповідали про свої відкриття, проводили аналіз творчості Лесі Українки. Однією із дуже цікавих робіт виявилася праця кандидата філологічних наук Лариси Мірошниченко.
«Вона написала сім сторінок про тлумачення одного слова у листі Лесі Українки», – висловив своє захоплення пан Жулинський. Як розповіла пані Мірошниченко, це було ім’я авторки роману, який сподобався українській поетесі, – Олена Белау.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus