USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найпопулярніші лижні курорти України: де зупинитися та скільки коштує

18 Листопада 2017 19:00

Буковель, Драгобрат, Славське. Ціни на скі-паси, житло та харчування - усі ціни та умови на різних гірськолижних курортах Карпат зібрало Еспресо.TV.

Буковель

Найбільший і найдорожчий гірськолижний курорт України. Він розташувався між трьома високими горами — Буковель, Довга і Чорна Клювання.

Сезон в Буковелі триває з листопада по квітень. Снігові гармати та вирівнювачі траси дозволяють кататись навіть весною, коли тане сніг.

На курорті 62 спуски. Усі спуски поділені на три види: синій - для новачків, червоні - для досвідчених лижників, а чорні - лише для професіоналів. Загальна довжина спусків становить близько 65 кілометрів.

Скі-паси (абонемент). На Буковелі працює 16 підйомників, які під’єднані з усіма трасами. Ціни тут приблизно на 20-30% дорожчі, ніж на інших карпатських курортах. А в святковий період з 2 по 6 січня ціни підростають ще приблизно на 30%.

Один підйом коштує 250 грн. Абонемент на один день - 975 грн, на святковий період - 1270 грн. За триденний абонемент на Буковелі потрібно заплатити 2485 грн в звичайні дні та 3235 грн на свята.

Оренда обладнання. На Буковелі можна орендувати обладнання різних цінових категорій: від класу А - сучасне преміум спорядження та до класу Е - економ-варіант обладнання, якому вже кілька років. Також є спорядження для дітей.

Ви можете орендувати як повний комплект обладнання (лижі/сноуборд, шолом, чоботи, палки) так і кожен окремий елемент.

Оренда лижного спорядження на один день коштує 390 грн за високий клас та 75 - за економ. За 3 дні потрібно заплатити 1100 грн оренди за спорядження високого класу і 210 - за економ варіант.

Читайте також: Все про найкращі місця для відпочинку і ціни на них. Туристичний гід від Еспресо

За оренду комплекту із сноубордом (сноуборд, черевики та шолом) за один день потрібно віддати 220 грн за спорядження А-класу та 150 грн за не таке нове обладнання. Триденний абонемент на оренду коштує 620 грн. (А-клас) та 390 грн за економніший варіант.

Проживання. Готелі на території самого курорту досить дорогі. Економ-номер на двох людей коштує близько 1500 грн/ніч. В новорічний  період ціни зростають мінімум на 30%. Двоповерхова вілла на 8 людей коштує понад 11 тисяч грн за добу.

Найвигідніший варіант - це орендувати кімнати в котеджах в приватному секторі недалеко біля Буковеля. Найближче - село Поляниця і там кілька десятків котеджних будиночків за доступними цінами.

В несвятковий період двомісний номер коштує близько 500 грн за добу. Можна знайти і за 350-400, але за 3-4 кілометри від Буковеля.

Для великих компаній можна винайняти цілий поверх і це буде коштувати близько 2000 грн, залежно від умов. Додатково також можна замовити сніданки та вечері. Більшість таких котеджів розташовується за 2-3 кілометри від курорту.

Якщо ви приїхали на авто, то можна шукати житло трохи далі. Найпопулярніше - село Яблуниця. Там можна орендувати двомісний економ номер за 250 грн/добу, а номери стандарт класу - від 500 грн.

До Буковеля від села - 8-11 кілометрів і до курорту щодня ходять автобуси. Зазначимо, що у Яблуниці є і свої спуски, де можна покататись.

Харчування. На самому курорті в Буковелі багато різних закладів - як бюджетні вареничні, так і дорогі розкішні ресторани. Але ціни навіть в найдешевших закладах досить високі. Середній чек на обід - 600-700 грн за двох людей без алкоголю.

Трошки далі від самого Буковелю ціни менші. Наприклад, в Поляниці можна знайти заклади, де за комплексний обід просять близько 100 грн. Часто власники гостьових будинків та садиб за додаткові гроші можуть готувати сніданок та вечерю. 

Як дістатися. По трасі Р32 з Києва через Житомир та Тернопіль до Буковеля можна доїхати приблизно за 11 годин. Але варто зазначити, що дороги біля курорту в поганому стані, тому дорога може зайняти і більше. 

Зі Львова по трасі Н09 через Івано-Франківськ та Яремче можна дістатись за 4,5 години. 

Найлегше доїхати поїздом до Івано-Франківська (близько 12 годин), а потім маршруткою або електричкою до Ворохти. Звідти регулярно ходять маршрутки до Буковеля.

Автобуси до курорту також курсують і з Івано-Франківська. Вартість трансферу коливається від 70 до 100 грн за 2,5 години дороги.

Мінімальна вартість відпочинку для двох людей на три дні: 7140 грн


Драгобрат

Найбільш високогірний гірськолижний курорт українських Карпат. Через особливе розташування сніг там лежить від листопада до середини травня.

Курорт розташований біля гори Стіг біля хвойного лісу. Драгобрат відомий своїми краєвидами та природою гір, тому вважається найкрасивішим гірськолижним карпатським курортом

Драгобрат не зовсім підходить новачкам, адже більшість трас для більш досвідчених лижників. Також там є трампліни для фрістайлу. Протяжність спусків становить близько 10 кілометрів.

Скі-паси. Залежно від висоти та підйомників, ціни коливаються від 15 грн до 50 грн за один підйом. Безліміт на день на усі підйомники - 500 грн.

Скі-пас на 50 підйомів коштує 1000 грн. Але якщо купувати за кілька місяців до відпочинку, можна зекономити до 30%. Зараз, до прикладу, такий абонемент можна придбати за 850 грн. Також діє система знижок для туристів, які винайняли готель на території самого курорту.

Орендувати комплект спорядження з лижами або сноубордом на день коштує 100-150 грн для дорослих та 80 грн для дітей. Також можна додатково замовити інструктора - 300 грн за годину.

Проживання. Двоспальний номер “стандарт” на території самого курорту в несвятковий період коштує близько 1000 грн за добу на двох. Це включно із дворазовим харчуванням, а до підйомників від готелю не більше 200 метрів.

Трохи далі від підйомників ціни на житло розпочинаються від 600 грн за двоспальний номер “стандарт”. Є також бюджетні хостели - від 200 грн/місце у шестимісному номері.

Бюджетні варіанти розташовані трохи далі - за 10 кілометрів від Драгобрату. В смт. Ясіня можна винайняти житло і за 200 грн/добу із дворазовим харчуванням. Але дорога з населеного пункту до курорту досить важка і непристосована для звичайних легкових авто.

З Ясіня до Драгобрату регулярно курсують мікроавтобуси та УАЗики. Ціна за одну людину - від 80 грн в обидві сторони.

Харчування. Ціни на обіди на Драгобраті середні, як для гірськолижного курорту. Біля підйомників багато колиб, де пропонують комплексі обіди. Середня ціна за основну страву - 60-70 грн. У готелях можна знайти також і дорожчі заклади. 

Як дістатись. Машиною з Києва до Драгобрату можна доїхати за приблизно 10 годин. По трасі Р32 через Житомир та Тернопіль.

Зі Львова до курорту можна дістатись за 5 годин по трасі Н09. Але варто зазначити, що до самого курорту дорога дуже крута. Взимку її часто замітає снігом, тому своє авто краще пожаліти та залишити в Ясінях.

Найкраще дістатись поїздом до Івано-Франківська, а потім до смт. Ясіня. Автобуси курсують регулярно і коштують від 80 до 95 грн за 3 години дороги.

Мінімальна вартість відпочинку для двох людей на три дні: 3800 грн


Славське

Одна із найпопулярніших точок для відпочинку в Карпатах через свою універсальність (є чим зайнятись влітку та взимку) та близьке розташування до міста. Від спусків до цивілізації всього 2 кілометри.

У Славську 11 трас, довжиною 22 кілометри. Є і траси для професіоналів, і для аматорів. На Славську три гори, на яких організовані різноманітні спуски. Більшість трас поділені між різними гірськолижними курортами і ціни там відрізняються.

Скі-паси. Ціна за один підйом становить 30-60 гривень. Абонемент на цілий день коштують вони від 200 до 500 грн, залежно від днів тижня та від туристичних комплексів, які пропонують паси.

Оренда обладнання. Ціни на оренду повного комплекту спорядження коливається від 100 до 170 грн на добу для дорослих. Для дітей - від 70 грн.

Також можна взяти в оренду санки - за 70 грн/день. Деякі комплекси пропонують в оренду снігоходи.

Проживання. Жити у Славську можна безпосередньо на гірськолижних курортах. Але ціни там не досить демократичні. Вартість двоспального номера “економ” класу коштує від 980 грн, а  “люкс” - від 1800 грн. В новорічно-різдвяний період ціни підвищують на 30%.

На курорті багато садиб та гостьових будинків біля спусків. Ціни розпочинаються від 500 грн за стандартний двоспальний номер. Також можна орендувати цілий котедж приблизно за 2000 грн/добу. Вигідно, коли відпочивати великою компанією.

Дешевше обирати приватні котеджі в Славську. Ціни за одну добу теж різні, залежить від розташування та умов. В гостьових будинках можна знайти житло і за 150 грн/добу без харчування. Сніданок та вечеря коштуватимуть ще близько 100-150 грн. В новорічні свята ціни збільшуються.

Як дістатися.  Зі Львова до Славського можна дістатись на авто за дві години через трасу Е471. З Києва машиною дорога займе близько 9 годин по трасі Е40 через Житомир, Рівне та Львів. 

До Славське також можна доїхати поїздом. З Києва дорога займе близько 11 годин. Зі Львова регулярно курсують електрички та автобуси. Квиток на маршрутку коштує трохи більше 90 грн.

Мінімальна вартість відпочинку для двох людей на три дні: 2970 грн


Пилипець

Курорт для економного відпочинку на Закарпатті. Окрім краєвидів та гірськолижних спусків, біля Пилипця тече річка Плошанка, а трохи далі - водоспад Шипіт. Сніг у Пилипці лежить з грудня по квітень.

Пилипець відомий своїми вільними спусками. Щороку туди їздить багато екстремалів. Багато туристів катаються на схилах гір за межами самого курорту.

До гірськолижного курорту Пилипець входить кілька трас на горі Гимба, їх загальна довжина становить близько 20 кілометрів. Найдовша траса тягнеться майже 6 кілометрів.

Скі-паси. На курорті працює 7 підйомників. За один підйом для одного дорослого на крісельному підйомнику - 70 грн, абонементи на день - 400 грн, в святкові дні - 550. Вартість за два дні - 700 грн.

Прокат спорядження коштуватиме від 70 грн/день для дорослих. 

Житло. Готелі неподалік підйомників коштують від 400 грн/добу за двоспальний номер. Люксовий номер стартує від 1000 грн/добу. Винайняти цілий будинок коштує від 1000 грн/добу. Можна знайти і економ-варіант за 200 грн/добу. 

Харчування. На території курорту є декілька недорогих закладів з комплексними обідами та піцерії. Середній чек - близько 200 грн. Часто у вартість номеру чи кімнати входить сніданок та вечеря. Біля підйомників є декілька продуктових магазинів. Однак різноманіттям закладів Пилипець похвалитись не може.

Як дістатися. Оптимальний варіант - поїздом до Мукачева, а звідти автобусом до Пилипця. Також звідти можна доїхати електричкою до станції Воловець. Звідти легко можна дістатися до курорту.

Машиною з Києва по трасі Е40 можна доїхати за 10 годин. Зі Львова - приблизно за 3,5 години.

Мінімальна вартість відпочинку для двох людей на три дні: 3800 грн


Мигово

Невеликий гірськолижний курорт в Чернівецькій області. Загальна довжина трас в Мигово становить 3,3 кілометра, але спуски досить різноманітні. Лижний сезон там розпочинається в січні і триває до весни.

Скі-паси. Вартість одного підйому коштує 30-35 грн, залежно від днів тижня. Абонемент на один день коштує 450-500 грн. За три години катання доведеться заплатити 300-350 грн. За годину - 150 грн.

В Мигово також можна покататись на сноутюбах. Це неконтрольований спуск на надувних “ватрушках” по спеціальній трасі. Оренда за добу - від 450 грн.

Оренда спорядження. Вартість оренди повного комплекту спорядження на один день - від 150 грн. Окремо можна також взяти лижі та сноуборд. Біля підйомників є декілька пунктів прокату.

Проживання. Ціни в готелях на номери класу “стандарт” починаються від 1000 грн/номер. На приватних садибах та в гостьових будинках можна знайти кімнати від 300 грн за двох людей. Розкішний двоспальний люкс із видом на гори можна орендувати від 1300 грн/добу.

Харчування. В більшості готелів є ресторани, в яких можна пообідати та відпочити. На території курорту також є декілька невеликих колиб чи кафе, де годують комплексними обідами. Ціни там порівняно невисокі. 

Як дістатись. Найкраще до Мигово добиратись із Чернівців. Спочатку потягом, а звідти автобусом до самого курорту. Маршрутки ходять регулярно протягом усього дня, а дорога займає лише одну годину.

Машиною з Києва через Житомир, Хмельницький те Чернівці можна доїхати за 9 годин. Зі Львова до Мигово можна дістатись через Івано-Франківськ та Коломию приблизно за 5 годин. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ Показати IP 18 Листопада 2017 19:35
То хай туди молодьож їздить веселитися? А таким дідуганам як я куди з такими пенсіями їхати веселитися? Га, брати мої? Знає хтось?
Снігурка Показати IP 18 Листопада 2017 21:00
Хотіла поїхати ------- і перехотіла.!
Картограф-дизайнер Показати IP 20 Листопада 2017 19:25
Люди добрі, ви такі шалені бабки гребете за ті спуски, а зробити нормальну карту-схему не можете? То давайте я вам зроблю. Дивлячись на карту Славське хочеться ригати від москальських заголовків, найтупіших умовних посзначень і звичайно від самої карти.... як це убого...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus