USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Найзручніша позиція для Путіна – замороження війни»: експерт про вразливість армії РФ

24 Квітня 2023 14:02
У російських загарбників на сьогодні не вистачає ресурсів, щоб заморозити війну в Україні.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко, передає ТСН.

За його словами, у російської окупаційної армії немає сил на масштабні наступальні операції на жодному плацдармі на території України. Главі Кремля зараз найзручнішою позицією буде замороження війни, яку Кремль розв’язав проти України.

Раніше на тлі контрнаступу ЗСУ в Харківській області та на правобережжі Херсонської області російське МЗС заявляло про необхідність мирних переговорів. На думку експерта, це свідчить про те, що ідея тієї чи іншої заморозки війни обговорюється на найвищому рівні.

«Путіну зараз важливо заморозити війну. Неважливо, у який спосіб – чи це будуть мирні переговори, чи це буде, наприклад, якась така стратегічна оборона, назвемо її так. Але це йому життєво важливо для того, щоб накопичити ресурс, відновити сили і кошти, витрачені в період 2022 року. Хоча знову-таки повноцінного відновлення вже ніколи у Росії не буде», – каже експерт.

У разі, якщо росіян таки вдасться захопити Бахмут, вони за інерцією зможуть просуватися на північний захід. Відтак з’явиться загроза для Костянтинівки та Часового Яру. Водночас Коваленко не бачить особливої загрози для Слов’янська, оскільки там створено щільні лінії оборони.

«Тобто їм, щоб дійти до Слов’янська, потрібен набагато більший ресурс, ніж вони витратили на те, щоб дійти до міської межі Бахмута, і просто його немає... На якісь рішучі наступальні операції масштабного рівня просто у російської армії немає зараз сил практично на жодному плацдармі. Йдеться вже не тільки про Бахмут, а загалом про цю зону бойових дій», – сказав Коваленко.

Читати ще: Зеленський пояснив, чому Україна не може відмовитися від оборони Бахмута

Він зазначає, саме для відновлення наступального потенціалу росіянам потрібні якісь мирні переговори і оборонна тактика.

Водночас військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що там вже розпочався контрнаступ, порівнявши ситуацію з успішним звільненням Харківської області минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus