USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Нажився на освітленні кількох волинських сіл: директор фірми-підрядника купив дві квартири

25 Січня 2024 08:59
На лаві підсудних – екскерівник компанії-підрядника, який відповідав за реконструкцію вуличного освітлення кількох сіл на Маневиччині та Ратнівщині. Колишньому директору «Мегабілд Корпорейт» загрожує до 12 років позбавлення волі.

Правоохоронці обвинувачують чоловіка в незаконних махінаціях. На нещодавнє судове засідання він не з’явився – перебуває на лікарняному, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Сторона обвинувачення намагається довести, що колишній керівник зловживав службовим становищем. Директор приватного підприємства обіцяв провести світло на кожну сільську вулицю, але в результаті його судять за розтрату коштів.

У правоохоронців виникли підозри з огляду на десятки договорів між компанією та сільськими громадами, які були укладені у 2018-2019 роках. У документах йшлося про реконструкцію вуличного освітленням відразу в кількох селах. Насправді, за версією правоохоронців, було налагоджено схему незаконного збагачення, до якої були причетні екскерівник «Мегабілд Корпорейт» і місцеві посадовці.

«Фірма-підрядник виконувала роботи. Внаслідок виконання цих робіт вони вносили недостовірні відомості в акти виконаних робіт, на підставі яких сільські ради переплачували зайві кошти. Наприклад, фірма вказувала, що є платником ПДВ, до актів включалися зайві витрати на рахунок, але фірма не була платником і жодного ПДВ не сплачувала. Ці кошти, які були переплачені сільськими радами, фірма використала на свою користь. Директор у подальшому ці кошти легалізував шляхом перерахування їх на купівлю двох квартир», – прокоментував прокурор Ілля Марценюк.
Збитки оцінюють у 600 тисяч гривень. Також за версією слідства, підприємство не сплачувало реальних податків, адже офіційно не працевлаштовувало людей і видавало зарплату в конверті. Натомість від сільських рад гроші на обов’язкові платежі фірма отримувала.

«Платили готівкою за ці роботи», – сказав свідок у суді.

Пізніше підприємство змінило назву та керівника.

Підозрюваному інкримінують не тільки заволодіння бюджетними коштами, а й відмивання грошей. На чергове судове засідання він не з’явився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 25 Січня 2024 10:29
Ховання голови страуса в пісок не рятує його від спеки. Так і цього "електрика": лікарняний теж не рятує. Це ілюзія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus