USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

НАЗК чинить свавілля щодо непарламентських політсил. Заява УКРОПу

31 Березня 2017 13:21
Національне агентство з питань запобігання корупції, яке мало стати одним із ключових органів у системі боротьби зі зловживаннями та незаконним збагаченням високопосадовців, перетворюється на інструмент боротьби з опонентами влади. Йдеться про те, що замість забезпечення нормальної роботи системи для подачі електронних декларацій та оперативної перевірки вже заповнених звітів чиновників і політиків, НАЗК спрямувало свої зусилля на позапарламентські політичні партії.

Прискіпуючись до дрібниць у звітності політсил, виписуючи величезні штрафи за незначні порушення, продукуючи власні рішення, які суперечать українському законодавству, Нацагентство фактично блокує роботу та розвиток непарламентських партій, зачищаючи політичне поле від конкурентів на догоду владі. Разом із цим НАЗК не знаходить часу, щоб дослідити прозорість фінансування провладних парламентських партій та витрачання ними сотень мільйонів гривень із державного бюджету.

Про це йдеться на офіційному сайті УКРОПу.

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» на собі відчуло «професіоналізм» керівництва агентства. НАЗК звинуватило партію в «незаконному» прийомі членських внесків, а Печерський суд, відомий своєю «неупередженістю», постановив конфіскувати 469 тис. грн коштів, які її члени добровільно внесли на користь політсили.

Національне агентство з питань запобігання корупції одразу ж голосно заявило про цю «перемогу», попри те, що рішення суду не набуло законної сили та оскаржується в апеляційній інстанції. Також представники агентства мовчать про те, що станом на початок липня 2017 року, коли УКРОП приймав членські внески через партійну касу, а не через банківські установи, як того вимагав новий порядок, переказувати кошти через банки просто не було можливості.

Річ у тім, що НАЗК несвоєчасно затвердило своїм рішенням бланк заяви, яку слід подавати разом із платіжним документом при сплаті членських внесків, тож банки такі пожертви просто не приймали.

Між тим законність способу, у який УКРОП приймав у цей період кошти на здійснення своєї статутної діяльності від членів партії, підтвердили висновки внутрішнього та зовнішнього аудиту. Виникає питання: чому наразі політсила змушена захищати свої інтереси в судах, а люди, які сплачували членські внески торік у липні, зазнають тиску?

Як йдеться у повідомленні прес-служби політсили, відтак «заяви НАЗК щодо «порушень» у роботі партії УКРОП, яку незалежні експерти нещодавно визнали однією з лідерів серед позапарламентських політсил за критерієм «підзвітність», вважаємо не чим іншим, як намаганням тиснути на опозиційну партію, а також спробою виправдати власне існування та відволікти увагу від серйозних провалів у його діяльності».

УКРОП переконаний, що НАЗК слід шукати корупцію там, де вона є насправді, а не там, де її хоче бачити влада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Alex Показати IP 31 Березня 2017 13:35
Закон один для всіх!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus