USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали ім'я нового можливого міністра оборони. ОНОВЛЕНО

13 Жовтня 2014 14:49
У крісло звільненого вчора міністра оборони Валерія Гелетея може сісти командувач Національної гвардії Степан Полторак.

Про ім'я нового можливого міністра оборони України повідомляє Insider із посиланням на інформоване джерело в Адміністрації президента.

Ще вчора президент Петро Порошенко пообіцяв, що подасть кандидатуру нового очільника Міноборони на затвердження у Верховну Раду сьогодні, 13 жовтня.

Парламентарі мають вирішити кадрове питання під час завтрішньому засідання, - пише ТСН.

Нагадаємо, 28 лютого цього року тодішній виконувач обов'язків президента Олександр Турчинов призначив Полторака командувачем Внутрішніх військ України.

Згодом, 15 квітня, парламент призначив Полторака на посаду командувача відродженої на базі Внутрішніх військ Національної гвардії України.

ОНОВЛЕНО

Сьогодні, 13 жовтня, стало відомо, що президент таки вніс на розгляд ВР кандидатуру Степана Полторака на посаду Міністра оборони.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Під час зустрічі із кандидатом у понеділок, Порошенко відзначив високі організаційні здібності та авторитет, яким користується командувач Національної Гвардії генерал-полковник Степан Полторак, повідомляє прес-служба президента.

"Для мене основною була ваша професійна і патріотична позиція, порядність, рішучі кроки з розбудови фактично з нуля системи Національної гвардії, дисципліна у військах, твердий бойовий дух", - сказав, звертаючись до Полторака, президент.

Президент зазначив, що вагомим аргументом при прийнятті рішення для нього став авторитет Полторака серед військових. "Я поспілкувався з генералами, зустрівся з простими бійцями, з комбатами. Бесіди з ними переконали мене в правильності мого вибору", - сказав Порошенко.

З його слів українська армія перебуває в нових умовах. "Ми реалізуємо Мирний план, будуємо потужну, глибоко ешелоновану оборону України, перебудовуємо системи забезпечення і логістики війська. На кардинально іншому рівні ставляться питання міжнародної співпраці, включаючи військово-технічну і військову співпрацю з нашими партнерами з ЄС, США та інших країн світу", - зазначив Порошенко.

Полторак на зустрічі з Президентом подякував за довіру і відзначив, що для нього є великою честю очолити Збройні Сили в такий складний для країни час.

"Сильна армія є гарантом миру, і я зроблю все можливе для того, щоб наша армія була дійсно міцною, швидкою, продуктивною, підготовленою і технічно оснащеною", - заявив Полторак.

До цього моменту Полторак є командуючим Національної Гвардії.

Полторак народився 11 лютого 1965 року. На військовій службі з серпня 1983 року. У 1987 р. закінчив Орджоникідзівське вище військове командне училище МВС СРСР. У 1997 р. Військову академію Збройних Сил України.

Службу проходив на посадах: командира взводу, роти, начальника штабу батальйону, командира батальйону, полку, бригади. З посади начальника управління бойової та спеціальної підготовки внутрішніх військ МВС України у березні 2002 року призначений начальником Академії внутрішніх військ МВС України.

Указом Президента України від 28 лютого 2014 року № 171 призначено начальником Головного управління - командувачем внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

15 квітня 2014 року Постановою Верховної Ради України призначенно на посаду командувача Національної гвардії України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
гм Показати IP 13 Жовтня 2014 09:37
якщо я не помиляюсь Полторак уже в пенсійному віці
маха Показати IP 13 Жовтня 2014 10:01
де наша молодь скільки можна тих пердунів призначати! коли були навчання в яворові то вияснилось що ми все робимо неправильно відзахоплення будівельі т д
зондер Показати IP 13 Жовтня 2014 10:18
откуда стокма многозвездных генералов. Их, что - пачками делают?
пан Показати IP 13 Жовтня 2014 11:10
Хай буде.
ну и пухленький Показати IP 13 Жовтня 2014 12:28
настоящий украинец ушей за щеками не видно
пенсіонер 101 рік Показати IP 13 Жовтня 2014 15:01
для гм. У 49 років чоловіки в розквіті сил, добре здоровя, сила, життєвий досвід, знання. А ти мабуть ніде не працюєш і став з молодих нігтів пожиттєвим "пенсінером" на батькових грошах? Дерзай, молодий пенсіонере! І памятай, що пенсію треба заслужити. По-твоєму, на цю посаду треба рекомендувати молодих: будуть на столі їбати секретарок, а між любовними справами - командувати українською армією.
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2014 15:26
Корупціонер номер один
Патріот Показати IP 13 Жовтня 2014 16:55
Колеги та що ви дивуєтесь міністерськими призначеннями. у нас під носом картина не краща. Через декілька днів рота спеціального призначення "Світязь" (УМВС) мають вирушити в зону АТО. Їм міліцейське начальство видало тільки автомати. Хлопці їдуть воювати голі та босі. Волинський бізнес вирішив придбати для хлопців броньований автомобіль, теплий одяг та усі необхідні речі, а пани Шпига та Березінський не хочуть прийняти ці речі на баланс....рятуйте
Дончанин до Патріот Показати IP 13 Жовтня 2014 18:24
А что, у Яроша денежки закончились на свой батальон? Ведь "Свитязь" - это элитный батальон ПС.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus