USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Назвали імовірні причини авіакатастрофи у Підмосков'ї

12 Лютого 2018 08:44
Основними версіями падіння літака Ан-148 "Саратовських авіаліній" у Підмосков'ї вважають загоряння у двигуні, обледеніння, несправність датчика швидкості та помилку пілотування. При цьому події розвивалися настільки стрімко, що екіпаж не встиг ні повідомити про будь-які проблеми диспетчерам, ні спробувати здійснити аварійну посадку, пише видання "Коммерсантъ".

Версія теракту поки вважається малоймовірною: за словами опитаних газетою експертів, терористи-смертники зазвичай "чекають того моменту, коли їм дадуть можливість встати з крісла і відійти в сторону, щоб безперешкодно здійснити самопідрив".

Вибух, який чули жителі довколишніх сіл, за словами фахівців, майже напевно стався при детонації паливних баків літака в момент зіткнення із землею. Так як рейс до Орська по часу займав близько двох годин, не було необхідності повністю заправляти баки, і в них, швидше за все, знаходилася вибухонебезпечна повітряно-паливна суміш.

За словами співрозмовників "Коммерсанта", рейс 6W703 Москва-Орськ повинен був, згідно з розкладом, вилетіти о 14.00 за місцевим часом, але відірвався від землі лише о 14.24.

Як свідчить аудіозапис переговорів пілота з диспетчерським пунктом, повідомлень про будь-які проблеми з літаком диспетчерам не надходило. Літак просто не відповідав на запити, які в останні десятки секунд йому направляли вже і з сусідніх аеродромів, у тому числі й з Жуковського.

При цьому в момент перед падінням лайнер, набравши висоту приблизно 1800 метрів і швидкість близько 600 км/год, несподівано різко "провалився" вниз до 1500 м, потім набрав колишню висоту і одразу ж впав на землю. Останній раз його було видно на екранах диспетчерів о 14:28 за місцевим часом на висоті близько 900 м.

Деякі можливі причини катастрофи були відкинуті уже в неділю.

Так, відпала ймовірність заправки літака неякісним паливом: ним же в неділю заправлялися ще десятки бортів, і в жодного не виникло проблем. Не знайшли працівники МНС РФ на місці трагедії і уламків якого-небудь іншого повітряного судна, з яким міг би зіткнутися літак. Разом із тим варто зазначити, що навіть попередні висновки можна буде зробити тільки після ретельного огляду уламків літака і вивчення записів "чорних скриньок".

Як повідомлялося, у неділю, 11 лютого, в Підмосков'ї розбився пасажирський літак Ан-148 авіакомпанії «Саратовські авіалінії». На борту літака, що виконував рейс з Москви в Орськ, перебували 71 людина (65 пасажирів, у тому числі троє дітей, і шість членів екіпажу). В результаті авіакатастрофи ніхто не вижив.

У МЗС України повідомили, що громадян України на борту не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus