USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Назвали найкраще фото дикої природи

10 Лютого 2024 06:43
Музей природознавства в Лондоні оголосив найкраще фото дикої природи. Це світлина під назвою Крижане ліжко.

Про це пише Live Science.

Неймовірний знімок, де молодий білий ведмідь дрімає на уламках крихітного айсберга, що дрейфує в арктичному морі біля узбережжя Шпіцбергена, був зроблений британським фотографом-аматором Німом Саріхані.

Відомо, що ця сцена була помічена фотографом біля норвезького архіпелагу Шпіцберген, який розташований глибоко за Полярним колом, приблизно за 800 кілометрів від Північного полюса. У результаті знімок став переможцем у номінації «Фотограф дикої природи року» у номінації «Вибір народу».

Читати ще: Не лише пінгвінята: полярники показали новонароджених пташенят

Сарихіні розповів, що був на експедиційному судні, де вони з командою намагалися відшукати білих ведмедів. Через три дні відчайдушних пошуків судно змінило курс і рушило на південний схід до морського люду. Саме тут екіпаж і помітив двох білих ведмедів – двох самців, молодого старшого. Незадовго до півночі фотограф помітив, як молодий самець видерся на крихітний айсберг, лапами витесав там собі ложе, а потім заснув.

Пізніше Сарихіні представив знімок під назвою «Крижане ложе» на конкурсі фото дикої природи, де представники громадськості обрали його переможцем конкурсу із шорт-листа із 25 зображень. Зазначимо, що шорт-лист був відібраний суддівською колегією конкурсу та Музеєм природної історії у Лондоні.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus