USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Назвали середні зарплати волинських лікарів

3 Березня 2012 13:59
Торік середня заробітна плата працівників закладів охорони здоров’я на Волині становила 1,5 тисячі гривень. При цьому лікарям платили по 2,2 тисячі.

Про це 3 березня під час колегії управління охорони здоров’я ОДА розповів начальник відомства Ігор Ващенюк.

З його слів, торік найвищий рівень народжуваності спостерігався у північних районах області, а смертності – в західних.

«Зростання населення відмічено у Володимир-Волинському, Ковельському, Камінь-Каширському, Луцькому, Любешівському, Ратнівському районах та містах Луцьк і Нововолинськ», - констатував чиновник.

Як стверджує Ващенюк, нині в регіоні є 10 амбулаторій сімейного типу, неукомплектованих медичним персоналом. «Для частини з них уже готуються спеціалісти», - додав фахівець.

Голова ОДА Борис Клімчук зауважив, що облаштування побуту молодих медиків у районах – це питання «честі та гідності». Він повідомив, що цьогоріч проводитимуть «велике заселення» лікарів у Любомльському районі. «Десятки сімей. Ми маємо думати про майбутній госпітальний округ, який на 100% укомплектований лікарями», - відзначив губернатор.

Також Ващенюк розказав, що торік середня зарплата працівників медзакладів Волині становила понад 1,5 тисячі гривень, зокрема лікарів – 2,2 тисячі.

«Спостерігається значна строкатість щодо вартості ліжкодня та витрат на медикаменти. Для прикладу, по першому показнику цифри коливаються від 2,4 гривні до 8,1», - зауважив він.

Насамкінець головний медик Волині заявив, що наразі потрібно шукати резерви для оптимізації діяльності медичних закладів.

«Але їх не треба шукати у первинній ланці. Найраціональнішим є реформування малопотужних дільничних лікарень в амбулаторії сімейного лікаря з денними стаціонарами. На їх забезпечення можна спрямувати кошти, які зараз витрачають на дільничні лікарні. Це практично вирішило б проблему надання медичної допомоги мешканцям села», - переконував Ващенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Юрко-психіатр Показати IP 3 Березня 2012 17:39
Не окладом єдиним живе лікар!
Лікарі усі хабарники Показати IP 3 Березня 2012 17:58
З власного досвіду: нинішні лікарі = усі хабарники.Якщо ми їм "якось" дякуємо за увагу і лікування, то вони навіть і не дякують, а особливо коли "такса" не такого розміру, як їм хотілося. Аж бридко на це дивитися. Я за те, аби якомога швидше уся медицина стала приватною і страховку ввели. Тоді, будемо знати, за що платимо і нев иглядатимо дурнями перед лікарями, коли вони дивляться, якщо грошей в якості взятки мало дали. А взагалі ось в цій галузі треба викорінювати корупцію........
небайдужа Показати IP 3 Березня 2012 18:48
Деяким лікарям взагалі заробітна плата непотрібна і таких немало
простолюдин Показати IP 3 Березня 2012 21:48
...до чого тут лікарі, вчителі, викладачі! Першопричина глибше - в тому, що людей які віддали десятки років на навчання і віддають, державні РЕГЕОнати за 20 років поставили на коліна з зарплатнею у 1 500 грн., коли будь який барига з 9 класами освіти і депутатськими привілеями вершить долі людей! Слава Україні!
Адекватний волиняк Показати IP 4 Березня 2012 08:31
Пі-подібних "лікарів", типу Юрко, раніше висилали у Сибір... А в нас зараз є Чорнобильська зона... Кожному професійно деформованому мутанту - своє місце! Кесарю- кесареве, юркам- юркове!!
Лучанин Показати IP 4 Березня 2012 11:34
Я підтримую попередніх три дописувача.Всі лікарі хабарники, і знань в них також малувато.Тільки на лікарів старшого покоління можна покладати надію. А це все ,вивчене за гроші- смерть для нас ходяча.До простолюдна. В кого в нас Луцьку велика зарплата скажіть.На заводах, люди які там пашуть не мають по 2 тисячі, і вони не крадуть,бо не стоять біля корита, я говорю про простий люд.Дійсно потрібно страхову медицину, щоб ці хабарники не мали ніякого діла до коштів, а лікували без хабарів, а не схочуть, то підуть собак лікувати, на базари,приміняти свій розум.Бо це вже така корупція, що в медеицині, в у вишах наших ,потрібно викорінювати, але нашим мужам це робити невигідно, вони ж усі такі. Камери поставте у кожному відді і на постах- вже менше будуть в лапи хребсти.Але вмудряться по медичним закладом брати.Я думаю це вже раков пухлина нам потрібно їх сами виводити на чисту воду
а 500 баксів за операцію?1 Показати IP 4 Березня 2012 12:35
а по 500 баксів за операцію - і це лише з одного?! а хворих за день - чоловік - 5! і ще ж ніч! та їм зарплата - це так на каву! їм вона взагалі не потрібна!
ОЛЬГА Показати IP 4 Березня 2012 16:11
А ви можновладці, структури, які відповідаютьза викорінення корупції, оцініть їх зарплату по їх видаткам.Як вони шикарно живуть, їх віли, машини, дачі, і т п.Запитайте в них, яка тьотя їм в Канади гроші вислала так шикарно жити на горі і стражданнях людей, накрасти стільки грошенят.В пеклі будуть горіти вони всі ті, хто так безбожно бере
врач до ОЛЬГА Показати IP 6 Березня 2012 01:26
Цьоця Оля. Которая на своем горбу заработала. Шоб ты так жила как я жирую.
Врач Показати IP 4 Березня 2012 17:09
Да мы взяточники, негодяи, и т.д это мы приобрели когда сперматозоид отца соединился с яйцеклеткой матери, этому нас учили в садике, школе, медучилище и мединституте а главное нас учило быть такими окружающее чесное общество. Совет коментаторам: посмотрите на себя кристально чистых, перестаньте давать деньги иначе вы тоже взяточники, напишите заявление в компетентные органы. А то складывается впечатление о вашем комплексе неполноценности, ума нехватило стать медиком вот брызжите ядом.
Пацієнт до Врач Показати IP 5 Березня 2012 09:32
Якщо Вам не дати гроші, то і лікування буде відповідним.А в гіршому випадку ножиці всередині людини забудете
Доктор до Пацієнт Показати IP 5 Березня 2012 14:54
Забуті ножиці - це ще не гірший випадок. А якщо ти вмієш давати гроші, так мабуть у себе на роботі ще краще вмієш брати.
лэкарь до Пацієнт Показати IP 6 Березня 2012 00:59
Что дал а потом жаба задушила, что переплатил? Выпей коньяку и приди я тебе здачу дам.
сталин Показати IP 4 Березня 2012 21:10
хорошего доктора народ прокормит, а плохих нам не надо
медсестра Показати IP 4 Березня 2012 21:28
Лікарі-хабарники, їм зарплата як ви кажете не потрібна, а є ще медсестри яким нічого не дають, як їм жити на таку зарплату і утримувати дітей?
Колишній пацієнт до медсестра Показати IP 5 Березня 2012 09:30
Медсестрам не дають?Не смішіть.Вони і подивитись у сторону хворого не захочуть, якщо їм не покладеш у кишеню гроші.Перевірено.
Ескулап Пі-пащук Показати IP 5 Березня 2012 06:18
Нас багато, нас не подолати!
лучанка Показати IP 5 Березня 2012 08:25
Лікарі так хабарники,без грошей не появляйся! Але медсестри також хочуть щоб їм давали і багато хворих так і роблять, бо іначе виркають не підійти...
врач до лучанка Показати IP 6 Березня 2012 01:19
Ваша правда еще и от нас требуют доплаты. Пожалуйста будете давать взятку учтите. А орфографию чтите или пальцы дрожжат?
максим Показати IP 5 Березня 2012 10:22
Тю. у мене зарплата на руки - менше мінімалки!!! Як жити,коли за все оплати? Беруть гроші всюди, ось моя сусідка пішла за паспортом, заплатила 30 грн. А за законом - нічого не треба платити...Начальник сказав, це за якісь інформаційні послуги. Так що медики праві, нині всі такі!
хирург Показати IP 6 Березня 2012 00:53
Яд кончился. Взяточники кончились, да вздравствует корупция в обществе. Зарабатывайте деньги на лечение. Вы завтра наберете денег, и даст нам б.. апендицит, холецистит или просто родить, может с температурой вызвать семейного врача, вы с честными глазами будете медика ... а потом спрятавшись за "ником" окажитесь героями переписки - кто Вы?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus