USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не «буханка» і не забутий історією РАФ: волинським медикам передали 18 нових карет швидкої допомоги

25 Червня 2021 13:36
У Луцьку спеціалізованим бригадам екстреної медичної допомоги передали 18 сучасних реанімобілів.

Урочисте вручення ключів від новеньких швидких відбулося 25 червня.

14 нових автомобілів марки «Volkswagen Crafter» закупили за кошти Національної служби здоров’я України (з них - 4 реанімобілі типу С та 10 карет швидкої допомоги типу В), а 4 автомобілі марки «Citroen Jumper» типу С придбали за кошти Державного підприємства «Медичні закупівлі України».
Сучасні транспортні засоби передали бригадам швидкої для надання допомоги пацієнтам та їхнього транспортування в лікувальні заклади.
Зокрема, 6 спецавтівок поїхали у Луцьке міське відділення екстреної медичної допомоги №1, з них – один автомобіль в пункт «Торчин» (це - чотири автомобілі типу B та два автомобілі типу С). Ще 6 автомобілів - у Луцьке міське відділення екстреної медичної допомоги №2 (чотири автомобілі типу B та два автомобілі типу С). Три швидких передали у відділ медицини катастроф (два автомобілі типу С, один – типу В). Водночас по одному автомобілю відправили у Любомльське відділення екстреної медичної допомоги пункт «Шацьк» (тип В), у Ковельське - пункт «Голоби» (типу С), у Нововолинське – пункт «Іваничі» (тип С).

Ці 18 новеньких авто значно покращить якість надання медичної допомоги всім, хто цього потребує, та забезпечать вчасний доїзд до місця виклику. Автомобілі обладнані сучасною апаратурою відповідно до європейських стандартів: системою подачі кисню, апаратами штучної вентиляції легень, дефібриляторами, електрокардіографами, автономним обігрівом.
«Сьогодні у нас дійсно визначний день, адже проблема забезпечення медиків автотранспортом була актуальною ще з 2013 року. Тоді до нас з районних лікарень перейшли автомобілі УАЗ («буханка»), ВАЗ, ГАЗелі, РАФіки і тому подібне. На сьогодні вони не відповідають жодним державним стандартам, бо вимоги змінилися. І ми дійшли висновку, що вкрай необхідно забезпечити наші бригади новітнім автотранспортом, аби якісно рятувати життя людей.

У 2019 році ми вперше закупили новенькі автомобілі за кошти, виділені обласною радою. В 2020 році ми закупили 16 нових карет швидкої за рахунок зекономлених коштів від НСЗУ, адже на початку пандемії обласна рада виділила гроші на медикаменти, засоби захисту та дезинфекції. Таким чином зекономлені ресурси ми витратили на авто.

Ще 6 автомобілів ми отримали в січні 2021 року. І сьогодні розподіляємо 18 карет швидкої по області. Це важлива подія, яка дасть змогу краще технічно забезпечити наші бригади», - зазначив керівник КП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль. (на фото - третій зліва)
Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад наголосив, що 18 автомобілів, які отримують сьогодні медики, – це ще не кінець.

«Ще будуть автомобілі, якими забезпечать інші пункти екстреної медичної допомоги. Ви навіть не уявляєте, як це приємно для нас і як тішить око те, що на виклик їде нормальна швидка. Не УАЗ, на який страшно глянути, і не РАФ, про який історія вже забула, а справді якісний та сучасний європейський автомобіль», - наголосив голова облради.
Насамкінець Митрополит Луцький і Волинський Михаїл побажав усім присутнім міцного здоров’я та освятив усі швидкі.
Вікторія СЕМЕНЮК

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Правда Показати IP 25 Червня 2021 15:37
До речі,РАФ,був один із самих комфортабельних авто,підвіска просто супер на той час.Шкода...
Він до Правда Показати IP 25 Червня 2021 16:14
Особливо літом.
Авторам Показати IP 25 Червня 2021 16:21
РАФ не забутий історією. Він сам історія.
103 Показати IP 25 Червня 2021 18:35
класний був автомобіль особливо на той час
совок Показати IP 25 Червня 2021 18:36
не прошло и 30 лет)
777 Показати IP 25 Червня 2021 19:04
Сами произведите чего нибудь.потом будете судить.на что страшно смотреть.а что история.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus