USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Не даєш хабар – плати штраф? Скарга волинського підприємця

9 Серпня 2016 10:41
Подружжя із Маневиччини під час ведення підприємницької діяльності зіткнулися з перешкодами з боку Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області. Мовляв, інспектори зловживають становищем і безпідставно штрафують людей на великі суми коштів, якщо ті не погоджуються на «пропозицію вирішити все без проблем».

Щоб добитися справедливості, підприємці змушені були звернутися в суд. Про це йдеться у сюжеті «Громадського.Волинь». До слова, це уже не перша скарга на дії Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області.



Микола Климюк займається з дружиною Катериною невеликим бізнесом у селі Козлиничі Маневицького району. Вони займаються лісозаготівлею та обробкою деревини. Підприємцем оформлена дружина, та всіма справами займається нині її чоловік, бо жінка у декреті.

Микола Климюк каже, що розпочав будівництво будиночка для охоронців. Все було добре із документами про будівництво до моменту здачі приміщення у експлуатацію. Під час подачі декларації про завершення будівництва інспекція повідомила, що підприємець написав неправильне прізвище архітектора проекту забудови і не сплатив пайову участь (внесок у розбудову інфраструктури населеного пункту) сільській раді.

У результаті, не зважаючи на виправлені помилки та подачу нової декларації, про завершення будівництва, архбудінспекція вирішила провести перевірку об’єкта 6 червня. На місце приїхав інспектор нагляду Олександр Коломієць. Як розповідає підприємець Климюк, Коломієць після перевірки дав, так би мовити, час одуматися і натякнув на можливість вирішити питання без будь-яких юридичних проблем.

Врешті, коли підприємець відмовився в будь-який спосіб сприяти такій пропозиції, на нього був накладений штраф у розмірі 60 тисяч гривень.

Адвокат Миколи та Катерини Климюків Любов Карпюк каже, що інспектор Коломієць допустив ряд порушень під час проведення перевірки, а саме:

- не пред’явив свого посвідчення на момент та направлення на проведення позапланової перевірки;

- дав підписатися під актом про проведення перевірки Миколі Климюку, який на це право не мав згідно довіреності;

- натомість у акті відсутній підпис підприємиці Катерини Климюк;

- також підприємиця Климюк не отримала копію акту про перевірку, що передбачено Порядком прийняття в експлутацію об’єктів будівництва. Цей документ її адвокат отримала уже самотужки у інспекції.

Перевірка була здійснена 6 червня, акт же був складений 10-го. Коли представники підприємця зверталися до голови Цмінівської сільської голови Наталії Оксенюк, вона відповіла, що у сільраді немає Порядку сплати пайової участі забудовником.

У коментарі «Громадському.Волинь» вона пояснила, що тоді не зрозуміла, про що саме мова. Врешті, коли інспектор Коломієць приїхав до села на перевірку, то таке положення знайшлося.

Адвокат Карпюк каже, що пайова участь у розмірі 5 тисяч 600 гривень була сплачена 10 червня. Цього ж дня підприємець подала заяву про виправлення помилок та уточнену декларацію про завершення будівництва.

«Відповідо до Порядку, – зазначає Любов Карпюк, – якщо забудовник самостійно виправив усі помилки, то штраф на нього не накладається».

Втім, інспектор Коломієць в той же день таки склав акт перевірки, 21 червня склав протокол цієї перевірки, а 27 червня оформив постанову на стягнення штрафу у розмірі 60 тисяч гривень.

Інспектор Олександр Коломієць відмовився зустрічатися із журналістами, щоб детальніше пояснити свою позицію щодо цієї ситуації. На момент отримання коментаря сім’я Климюків уже подала до суду на Архбудінспекцію. Тож, Коломієць сказав, що не хоче тиснути на суд і коментувати цю ситуацію.

На запитання щодо неправомірної вигоди, то він не заперечив і не спростував цього. Лише порекомендував підприємцю звернутися у відповідні правоохоронні структури, а не до журналістів.

17 серпня планується судове засідання, підприємці вимагатимуть визнання дій Державної архітектурно-будівельної інспекції неправомірними і добиватимуться все ж таки введення в експлуатацію об’єкта нерухомості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 52
Громадянка Показати IP 9 Серпня 2016 10:52
А цей інспектор ще той.... хабарюга. Я будувала хату в Маневичах то сума, яку він вимагав була такою, що можна квартиру купити. Люструвати давно треба було.
Громадянин до Громадянка Показати IP 14 Серпня 2016 23:40
Со...ла ти Люда в Маневичах, а не хату будувала!
знаючий Показати IP 9 Серпня 2016 10:53
Той Коломієць вже взагалі обнаглів!!! як самостійно хату будує без відповідних документів та дозволів то нормально, а як хтось- то вимагає хабарі!
Читач Показати IP 9 Серпня 2016 11:11
Так хай роблять спочатку все правильно. Нащо скиглити? Краще хай розкаже як сплачує податки. про неоподатковані доходи.
Чаушеску Ф.Ю. Показати IP 9 Серпня 2016 11:15
Інспектори Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області постійно зловживають становищем і безпідставно штрафують людей на великі суми коштів, якщо ті не погоджуються на «пропозицію вирішити все без проблем». Цих хабарників давно пора розігнати , від них користі державі - як від козла молока !!!
добродійка Показати IP 9 Серпня 2016 11:23
Знаю особисто інспектора. Раніше працював в міліції, звідти поперли...а повадки лишилися!Ціково, а свою хату за які гроші будує? невже за зарплату державного службовця???
валерій до добродійка Показати IP 9 Серпня 2016 11:27
погоджуюсь. хата ще з тих. двоповерховий котедж в Маневичах. напевно збирав на неї ще з садочка
Архітектор Показати IP 9 Серпня 2016 11:36
Любов до України не звільняє від сплати податків або хабарів.Чим багатші тим жадніші.
Валерій до Архітектор Показати IP 9 Серпня 2016 11:45
то може скинемось всі йому ще на бентлі?хай по маневичам розсекає на перевірки. ви ж я так розумію не жадні!
Я до Валерій Показати IP 9 Серпня 2016 13:06
А може дійсно не чіпати таких "хороших " підприємців, хай весь ліс повирізають!
валерій до Я Показати IP 9 Серпня 2016 14:31
а з яких пір контролем за вирубкою лісу займається архбудконтроль?
Читач Показати IP 9 Серпня 2016 11:53
Інспектор теж їсти хоче. Робіть все згідно вимог чинного законодавства і не буде підстав для хабарів. хабарі існують тому, що їх дають. ВИСНОВОК: НЕ ДАВАЙТЕ!!!
Небайдужий до Читач Показати IP 9 Серпня 2016 12:27
Так я з Вами згідна хабарі тому й існують , що їх дають! Але чим більше береш тим ще більше хочеться.......Та одного дня від жадності можна й подавитися!!!!!!!!!!!!!
Коля Показати IP 9 Серпня 2016 11:57
Так у всіх державних органах. коли ще був майдан то тоді трохи полякались і пасперси скупляли такі чиновникі державні а зараз знову крадуть здирають і будуються авто купляють дорогущі за наші гроші і все. І податківці фіскали і митники і т.д До кого звертатись?
читачка Показати IP 9 Серпня 2016 12:18
Інспекторо ніяк не міг подумати, що він стикнеться з такими серйозними людьми, і напевно вже отримав добрячого прочухана від начальства. Респект підприємцям і знаючому адвокату, які не дали хабаря, а борються за справедливість.
Будівельник Показати IP 9 Серпня 2016 12:43
Цей Коломієць ще той г*д. ...Всі це добре знають, але ніхто не хоче з ним зв'яздаватись. Хоч одна людина його не побоялася. Республіка і уважуха.
Анонім Показати IP 9 Серпня 2016 12:49
А всі так і роблять скидаються по тришки , а він і радий.....
особисто до коломійц Показати IP 9 Серпня 2016 12:53
ей, Коломієць, а своє незаконнє будівництво коли будеш починати вводити в експлуатацію? в тебе там з документами все в порядку? ніяких порушень?п*дер ти, от і все!
З птахоферми до особисто до коломійц Показати IP 9 Серпня 2016 13:31
Не скоро , з таким підходом до людей , можливо і півника червоного запросити до себе ....
Коломієць до З птахоферми Показати IP 9 Серпня 2016 17:17
Привіт петушара!
постраждала Показати IP 9 Серпня 2016 13:00
інспектор просто живе за принципом "коси бабло, коси..."!!!
Читач до постраждала Показати IP 9 Серпня 2016 13:58
За цим принципом всі живуть, пп також
Громадська організац Показати IP 9 Серпня 2016 13:50
https://www.ok.ru/profile/563224970308/statuses/65774681920836
Коломієць Показати IP 9 Серпня 2016 14:36
Да Рижого давно потрібно було штрафувати. Де інші контролюючі органи? Встановив в Оконську деревообробні станки в будівлі медичних складів, а дозвіл він на че має. Стоїть на відео мукає, а за спиною незаконне будівництво, будівля не орогоджена!!! Потрібно знову проводити перевірку.
Громадська організац до Коломієць Показати IP 9 Серпня 2016 15:31
коломієць, прокоментуй пліз фотки своєї хати!) нормальний ти чєл, хатисько вистроїти!
Коломієць до Громадська організац Показати IP 9 Серпня 2016 17:48
Та хата як хата, чого причепилися. Зараз ЛЄСНІЦУ за 30 тищь забацаю і ВСЬО
Євромайданівець Показати IP 9 Серпня 2016 15:42
вилами треба знімати такого інспектора і на Сибір висилати! за що гинули ті хлопці на майдані? щоб і далі збагачувалися на людях посадовці? сором і ганьба!Бог вам суддя!
Потерпілий Показати IP 9 Серпня 2016 17:35
Увага !!! Всім хто ГОНИТЬ на КОЛОМІЙЦЯ будьте обережні !!! Уже починає вичисляти !!! Дуже небезпечна ОСОБА, із надмірним почуттям ПОМСТИ !!!
Ріо Показати IP 9 Серпня 2016 18:07
Вовка боятися-в ліс не ходити!
Замовник будівництва Показати IP 9 Серпня 2016 18:17
Тут все ясно, публікація замовна. Цоб не писали і не говорили, але як інспектор Коломієць на своему місці.
Олександр Коваль Показати IP 9 Серпня 2016 18:29
От чого в нас на посадах завжди якісь хабарники та злодюги? І людям ніби надоїло, а все0одно, нічого не роблять, щоб щось змінити! То ж і так ясно - мєнтів колишніх не буває: чи то вони на посаді інспектора ДАБУ, чи продавці в кіоску! Олександр Іванович, коли ти вже почнеш жити по-людськи? тобі ж ще дітей на ноги поставити! не боїшся, що їм все вернеться? будь людиною, то ж на все треба мати міру!
Коломієць Показати IP 9 Серпня 2016 22:40
Щось тролі притихли.
ВАЛЮТЧИК до Коломієць Показати IP 10 Серпня 2016 10:00
Тролі кажеш ! Ти ще відповіси за те як валютчиків здав, після того коли сам ним був, а потім пішов працювати в податкову.
123 до ВАЛЮТЧИК Показати IP 15 Серпня 2016 21:49
Чмо ти Петрик ане троль!
оооо Показати IP 9 Серпня 2016 22:40
Вчепились до Того Коломійця. А ніхто не подумав звідки ноги ростуть? У нього є начальник родом із козлинич, пан Шемейко. Швидше всього це була його подача.
Фрейд Показати IP 10 Серпня 2016 06:29
Та всі знають, який коломієць,пп не відкрив про нього особий секрет.все життя брав і брати буде,то вже гени.
123 до Фрейд Показати IP 10 Серпня 2016 09:11
Микола Петрович так рано проснулись!
Слово народу Показати IP 10 Серпня 2016 08:22
Сам інспектор без відповідних органів місцевої влади (архітектура району) не змігби стільки заробити! Мені зробили будівельний паспорт, а документ дозволу на початок будівельних робіт не дали, аргументуючи це ніби і не потрібно, а зараз поняття не маю шо робити.. А скільки було якихось бабульок, які хотіли, наприклад, хату чи ділянку переписати на внуків? От і заробляють. Для чого було малювати закон про очицення влади? Чи ми на стільки блатний, після бурштинової лихоманки, район, що нам це по барабану?
житель Козлинич Показати IP 10 Серпня 2016 09:13
Якщо після перевірки Климюк, дуже жадна і нахабна людини, шістка Кулісника (працював при Зені в Маневицькому лісгоспі головним інженером) сплатив на розвиток села 5000 грн, то вже потрібно дякувати інспектору.
Романюк Показати IP 10 Серпня 2016 10:42
да, не довго лишилося Коломійцю...)
Коломієць до Романюк Показати IP 15 Серпня 2016 09:46
Думаю, тебе переживу.
Всі пишуть, то і нап Показати IP 10 Серпня 2016 10:55
Та йому всеодно як з гуся вода, такшо не розслабляємось, йому нічого не буде, готовим гроші далі..
ПРОКУРОР Показати IP 10 Серпня 2016 13:00
І рижий і грузіняка заслужили ПОЖИТТЄВОГО із КОНФІСКАЦІЄЮ !
Грузіняка до ПРОКУРОР Показати IP 11 Серпня 2016 10:51
коментар було видалено
Чесна Показати IP 11 Серпня 2016 10:43
А куди дивиться СБУ? хіба не в їх компетенції розслідувати такі питання?! гроші вимагають, всі про це знають, а служби мовчать...може в цьому найбільша проблема? що до цього часу такі посадовці на посадах?! чи в СБУ треба особисто прийти і написати заяву про факт порушення?!
Чесний до Чесна Показати IP 11 Серпня 2016 11:02
Тоді по закону прийдеться відповідати за неправдиве звинуваченння, а так легше закинут в жовтяк, а потім тролити. Що таке натякав, то можливо моргнув, чи кашлянув, а Климюку здалося, що натякнув на незаконну винагороду, так він скаже в тому випадку коли Коломієць подасть на нього до суду, а вразі коли напише заяву до правоохоронних органів, то тут і статею пахне. Пройшло два місяця після перевірки і він згадав, що йому натякали, а заголовок даної ппублікації вже звучить, що внього вимагали хабаря, то де правда натякали, чи вимагали? Потрібно дійсно спочатку алзвинуватить початку рорзглянути правоохоронцям, а потім вже по факту розслідування готувати публікаці, а так дійсно виглядає як заказуха.
Чесніший Показати IP 11 Серпня 2016 11:24
Климюк не простий дядько з села, був при посадах, і коли б вимагали у нього хабаря то повірте першим побіг би в сбу чи прокуратуру, просто два місяці вирішував як замяти справу і коли назначили дату суду і прочитавши прізвище судді зрозумів разом зі своїм адвокатом, що справу програє, то тут їх і понесло! А за самовільне будівництво (відбудову) корівника прийдеться йому відповісти по звакону і натякати про хабар йому вже точно не будуть.
Юрист Показати IP 11 Серпня 2016 12:01
Климюк, адвокат і в них вимагають хабаря, а вони не біжать в правоохоронні органи з заявою, дивно! Климюк не знає куди йти в таких випадках, а адвокат? Щось тут не так.
ПЕРЕХОЖИЙ Показати IP 14 Серпня 2016 23:06
В КОВЕЛІ БУДУЄТЬСЯ УСЕ БЕЗ ДОЗВОЛІВ , ІНВЕСТИЦІЇ НАМ БЮТОГОЛОВИМ , УСЕ РЄШАЮТЬ ВОЖДЬ КІНДЬОР.
Хата Кричкевича Показати IP 16 Серпня 2016 20:46
Утеплилась пінопластом а воно прийшло і докалібалося .
Хата на Тата до Хата Кричкевича Показати IP 16 Серпня 2016 21:54
Ну і дура.
Камелія Показати IP 20 Серпня 2016 17:30
Коломієць. Перестань знущатись над дружиною. Нам соромно дивитись, коли вона приносить яйця придбані в нас в магазині декілька тому, і вимінює на щось інше. У вас там певне так заведено, чи що ? Дивись бо звернемось в соціальну службу хай позбавлять тебе чоловічих прав. Тиранюка ти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus