USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Не думайте, що ваша допомога не потрібна»: в луцькому комунікаційному центрі закликають кожного наближати нашу перемогу

22 Квітня 2022 17:33
Від початку повномасштабного вторгнення в Луцьку діє Єдиний комунікаційний центр, який забезпечує належну координацію між волонтерами, громадськістю та Збройними силами.

Нині в комунікаційному центрі наголошують: усі громадяни повинні цікавитися тим, як допомогти волонтерам, адже багато потреб вони можуть закрити самостійно, принісши до пунктів збору, наприклад, кілька пар шкарпеток чи комплект нижньої білизни. Саме від швидкості закриття нагальних потреб ЗСУ напряму залежить те, скільки днів нам залишилося до святкування перемоги.

Координатор Єдиного комунікаційного центру Сергій Рижков у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповідає, що, на жаль, кількість гуманітарної допомоги, яку штаб отримує від закордонних партнерів, зменшується. Наприклад, місяцем раніше вантаж із-за кордону надходив практично кожні два-три дні, а зараз – раз на десять днів.

«Нині систематично допомагають наші люди, зокрема підприємці. Ми також проводимо акції зі збору коштів, намагаємося купувати необхідні речі. Зараз хлопцям на передовій потрібні білизна, шкарпетки, футболки, запчастини… Такі речі, як нижня білизна чи шкарпетки, потрібні постійно. Зараз якраз купуватимемо партію білизни», – говорить він.

Закликає небайдужих громадян долучатися до збору, купувати нові шкарпетки та білизну, а також відшуковувати навіть у магазинах із вживаним одягом футболки темних кольорів.

«Потрібно багато темних футболок із натуральних тканин. У кожного вдома точно є кілька футболок, які просто займають місце в шафі. Також футболки можна знайти на секонд-хендах і попрати їх удома. Якщо кожен принесе по дві-три футболки, ми зможемо закрити потребу», – наголошує Сергій Рижков.

Читати ще: «Якнайшвидше наблизити нашу перемогу»: як у Луцьку працює Єдиний комунікаційний центр

Він заохочує волинян звертати увагу на потреби волонтерських центрів і допомагати, здавалося б на перший погляд, дрібницями.

«Ми живемо в Луцьку, де добре знаємо одне одного. В місті є багато волонтерських центрів, яким ви можете довіряти. Кожен може придбати хоча б кілька пар шкарпеток чи комплект нижньої білизни. Не думайте, що ваша допомога не потрібна. Якщо ви працюєте, то можете виділити троху часу, аби допомогти волонтерам продовжувати робити їхню справу», – акцентує координатор Єдиного комунікаційного центру.

Напередодні Великодніх свят волонтери центру сформували пасхальні пакунки, які відправляють на гарячі напрямки – і військовим, і цивільним мешканцям окупованих населених пунктів.

Після Великодня центр не тільки продовжить допомагати волонтерам, військовим і переселенцям, а й організовуватиме наступні акції. Наприклад, після свят представники комунікаційного центру поїдуть у Золочівку, аби навести лад на тамтешньому польському кладовищі.

Читати ще: «Наша мета – ефективно допомагати людям»: луцький Єдиний комунікаційний центр підтримує українців у воєнний час

У цілому протягом квітня Єдиний комунікаційний центр направив допомогу на Київщину, в Луганську, Донецьку, Харківську, Житомирську, Миколаївську та інші області.

Вантажі з допомогою отримали, зокрема, управління ДСНС, 14-та та 109-та бригади, військова частина А7059, поліція міста Миколаїв, спецпідрозділ ДБ «Сонечко», госпіталь у Києві, Волинський медичний інститут, Волинська обласна клінічна лікарня, Фонд Наталії Ткачук, організації, які годують переселенців.
Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Єдиний комунікаційний центр було створено з метою співпраці активних волонтерських, силових і владних структур для обміну інформацією та злагодженої роботи на захист нашої громади, регіону та країни. Усі, хто активно займається допомогою армії, переселенцям, теробороні, можуть координувати та співпрацювати з центром.

Контакти:

- 050 555 1006

- сторінка у Facebook,

- сторінка у Instagram.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus