USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Якнайшвидше наблизити нашу перемогу»: як у Луцьку працює Єдиний комунікаційний центр

4 Березня 2022 16:16
У Луцьку спільно з міськрадою було створено Єдиний комунікаційний центр для допомоги волонтерам, біженцям і переселенцям. Основна мета центру – координація волонтерів і громадськості, адже щодня небайдужі збирають і передають на передову й місцевим осередкам територіальної оборони тонни речей, зокрема амуніцію, медикаменти та продукти харчування.


Координатор центру Сергій Рижков розповів Інформаційному агентству Волинські Новини, що у зв’язку з нападом Росії на Україну виникло дуже багато нагальних завдань, зокрема, не пов’язаних із військовою справою. Ідеться про надання допомоги бійцям, які воюють з окупантами, забезпечення всім необхідним блокпостів, відділів територіальної оборони, підтримку нужденних тощо.

«Ми координуємо всіх волонтерів. Часто вони не знають, як доставити допомогу, як організувати логістику, як провезти ті чи ті речі через кордон. А ми як комунікаційний центр намагаємося вирішити всі ці та подібні проблеми», – зазначив він.
При центрі діють кілька відділів, зокрема колл-центр, логістичний хаб чи відділ виробництва.

Волонтери комунікаційного центру формують базу контактів і за потреби скеровують охочих допомогти в місця, де потрібні їхні руки. Наприклад, нині центр шукає людей, які допоможуть завантажити-розвантажити та перевезти гуманітарну допомогу, відремонтувати техніку, пошити рукавички, балаклави чи термобілизну, зварити їжу добровольцям, які охороняють блокпости, медиків, логістів.

«Ми прагнемо якнайшвидше наблизити нашу перемогу. Наразі жодних політичних процесів тут немає, адже мета в усіх – одна. Поєднання громадського сектору й можливостей міськради дає колосальний ефект», – звернув увагу Сергій Рижков.

Як відзначив, інколи доводиться вирішувати прості на перший погляд завдання: знайти клінінгову компанію, яка зможе привести до ладу занедбане укриття, доставити продукти закладам міста, які готують їжу для тих, хто перебуває на блокпостах, забезпечити супровід швидкої для родини військовослужбовця, погодувати безпритульних тварин, доставити з закордону техніку для оповіщення населення чи організувати виробництво з комплектування сухпайків для військових.
Волонтерка Ірина Ващук наголосила: сьогодні ніхто не сидить удома – робить те, що вміє.

«Ми отримуємо багато телефонних дзвінків від тих, хто шукає, де пристосувати б свої руки, знання, вміння. Ми розпитуємо, що людина вміє, чим може допомогти. Зокрема, є люди, які мають перелік відібраних речей і хочуть їх кудись віддати. Ми їх направляємо у відповідні пункти збору. Також займаємося перевіркою достовірності пунктів збору: хто саме збирає допомогу, куди відправляє зібране.

З’єднуємо тих, хто хоче допомогти, з тими, хто потребує такої підтримки. Формуємо бази. Наприклад, телефонують люди, які мають велику кількість тканини. Дзвонять і працівники швейного виробництва, які відшивають балаклави, рукавички, інші речі, яким потрібні матеріали.

Тобто наше основне завдання – по-максимуму зв’язати між собою людей, які готові допомагати, які мають щось корисне, з тими, хто цього потребує», – зазначила вона.
Завдяки роботі центру між собою комунікують волонтери з багатьох регіонів, не тільки з Луцької громади.

«Ми постійно на зв’язку, завжди онлайн. Інколи доводиться надавати і психологічну допомогу. Нам телефонують теж старші люди і ми надаємо їм достовірну інформацію про ті чи ті події. Ми робимо все, що в наших силах», – наголосила Ірина Ващук.

За її словами, наразі найнеобхідніше – амуніція, медикаменти та теплі речі (термобілизна, шкарпетки).

«Ми формуємо запити і направляємо їх людям. Шукаємо потрібні речі й за межами Луцька. Щодня оновлюємо інформацію на наших сторінках у соціальних мережах», – сказала Ірина Ващук.

Охочих допомагати вона закликала стежити за роботою центру в Facebook та Instagram. Додала: тих людей, які прагнуть бути корисними, дуже багато.
Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Єдиний комунікаційний центр було створено з метою співпраці активних волонтерських, силових і владних структур для обміну інформацією та злагодженої роботи на захист нашої громади, регіону та країни. Усі, хто активно займається допомогою армії, переселенцям, теробороні, можуть координувати та співпрацювати з центром.

Контакти:

- тел.: +380689957756, +380506366043,

- сторінка у Facebook,

- сторінка у Instagram.
Нагадаємо, в Луцьку працюють пункти збору продуктів харчування та предметів першої необхідності для наших військових.

Адреси:

Центральний пункт збору:

Обласний музично-драматичний театр (Луцьк, Театральний майдан, 1).

Графік роботи: щодня, без вихідних з 8:00 до 20:00.

Пункти збору в мікрорайонах міста (приміщення КЗ «ЛМЦФЗН «Спорт для всіх» Луцької міської ради»):

- «Стріла» (Луцьк, бульвар Дружби народів, 13а),

- «Олімпія» (Луцьк, пр-т Відродження, 39),

- «Білий м’яч» (Луцьк, вул. Конякіна, 35),

- «Одісей» (Луцьк, вул. Наливайка, 10),

- «Юність» (Луцьк, пр-т Президента Грушевського, 12),

- «Атлет» (Луцьк, вул. Степана Бандери, 13).

Графік роботи: щодня, без вихідних з 9:00 до 17:00.

Телефони для довідок Центрального пункту збору: 066 0502344; 050 2956443; 0332722070.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus