USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Недофінансування культури може призвести до гуманітарного колапсу, – Констанкевич

7 Лютого 2021 19:05
В умовах децентралізації необхідно підтримувати сферу культури фінансово як на місцевому рівні, так і на всеукраїнському рівні.

Про це під час виступу у Верховній Раді наголосила народна депутатка Ірина Констанкевич.

Колосальне недофінансування сфери культури у селі може призвести до гуманітарного колапсу. Чому? Зараз усе фінансування перекладено на місцеві бюджети. А це сотні бібліотек, будинків культури, музеї, мистецькі школи.

«На прикладі Волинської області можу стверджувати, що нереально місцевим бюджетам утримувати заклади культури. З колегами партії «ЗА Майбутнє» будемо подавати пропозиції, щоб культура фінансувалася також і з державного бюджету, шляхом цільової субвенції.

Інвестиції в культуру – це той правильний фундамент, на якому можна і треба будувати майбутнє нашої країни.

І, головне, зарплати працівників культури – одні з найнижчих у країні. Центральна влада має виправляти ці соціальні викривлення», – йдеться у дописі.

До слова, усього на Волині 1266 установ належать до мережі закладів культури місцевого рівня, 536 бібліотек (252 бібліотеки – в ЦБС, 284 – в ОТГ), 675 клубних закладів, 17 комунальних музеїв, 89 музеїв на громадських засадах, 38 мистецьких шкіл.

На 2021 рік проєктом обласного бюджету в галузі культури передбачено 154,7 млн гривень. Видатки бюджету розвитку за спеціальним фондом обласного бюджету не плануються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Лютого 2021 07:17
З таририфами вже розібрались культурою зайнялись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus