USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Неоголошена президентська кампанія Садового на фоні екологічного лиха

9 Червня 2016 15:02
Попри сформований імідж "ідеального політика-Садового" останні трагічні події та невдоволення львів'ян показують реальну картину справ. Садовий не зробив у Львові не тільки сміттєпереробного заводу, а й навіть сміттєпереробної лінії, він повністю завалив транспортну реформу, лобіюючи «свої» АТП, при Садовому розкрадання на дорогах і на закупівлях трамваїв стало навіть дещо непристойним. У Львові Садового критикують більше, ніж за межами міста, а це може вплинути на його всеукраїнський рейтинг.

Про неоголошену президентську кампанію мера Львова, про його шанси очолити українську державу, основи політичного капіталу мера та загрози для потенційного кандидата - аналізує Хвиля.

За останні 10 років Андрій Садовий виріс із політика локального рівня до людини, що може і, швидше за все, буде претендувати на посаду Президента України.

Андрій Садовий особливо поза межами Львова володіє привабливим образом, і часто цей образ ототожнюється з привабливістю самого міста Лева. Саме тому такі трагічні події зачіпають основні і найважливіші ресурси потенційного кандидата в президенти України, а саме образ Садового як політика та образ міста, яким він керує.

Основи неоголошеної президентської кампанії Садового

Як відзначає в матеріалі для «Української правди» «Битва за Львів. Приборкати амбітного Садового» Роман Кравець: «Садовий ніколи прямо не говорить про власні амбіції, але всі розуміють, що Львів аж ніяк не вершина, а лише один із етапів його політичної кар’єри. Третя каденція Садового у Львові надає йому можливість продовжувати нарощувати свої рейтинги без зайвих синців, поки уряд і Президент прийматимуть на себе удари розчарування громадян.

Говорять, що із Садовим працювали польські політтехнологи, а звідси і дещо європейський приклад ведення агітаційних кампаній. Виглядає він як прекрасний господарник, реформатор, людина з проєвропейськими настроями, порядний сім’янин та ревний християнин. Мер Львова створив для себе надзвичайно гнучкий образ. Експерти і люди поза межами Львова при згадці і коментуванні дій політика Садового швидко сповзають у певну «обережність» і «стриманість». Для них Садовий такий же незрозумілий і частково загадковий, як і сам Львів.

Тарас Чорновіл у своєму коментарі відзначає: «Андрій Садовий має дуже давні владні амбіції. Він завше старався ніде не забруднитися. Завжди якось пройти між крапельками». Садовий позиціонує себе як справжнього європейського політика. Та попри красиву обгортку, «є й інша сторона».

Сергій Ющенко у своєму блогоматеріалі вдало відзначає: «10-річне виліплювання його зовнішньої оболонки сягнуло своєї кульмінації. Ми отримали образ ідеального політика, який наче зійшов із американських піар-підручників: п’ятеро дітей, голлівудська посмішка, неагресивна принциповість, показова відкритість і геніальна гра на публіку. Усі заяви Садового – дистильовано правильні, із апріорі безпомилковими акцентами. Проти цього нема антиотрути, позаяк неможливо збити того, хто говорить лише правильні речі. Будь-яка негативна (і правдива) інформація про Садового нейтралізується його «позитивністю». Цей прийом безвідмовно працює на далеку перспективу». Це означає, що медійний образ Садового дуже відрізняється у Львові і поза його межами. І дуже яскраво цей висновок демонструє «сміттєвий колапс», оскільки, він не змінить рейтингу мера у Львові, але може змінити його рейтинг поза Львовом.

Микола Савельєв додає: «Садовий не зробив у Львові не тільки сміттєпереробного заводу, а й навіть сміттєпереробної лінії, він повністю завалив транспортну реформу, лобіюючи «свої» АТП, при Садовому розкрадання на дорогах і на закупівлях трамваїв стало навіть дещо непристойним».

По суті, основна критика Садового полягає в «узурпації» та використанні ним міста Лева. Ще одним ключовим звинуваченням, що висловлюють різні експерти, в сторону мера є і велика корупція його особисто та його команди. Саме корупційним чинником багато хто пояснює проблему, що виникла на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це детальніше Мар’яна П’єцух написала у матеріалі для Української правди. «Завал Садового. Чому Львів потрапив у сміттєвий колапс».

До слова, сміттєва проблема існують більше 10 років. Після трагедії, від мера вимагають звіт щодо сміттєзвалища. Однак, Садовий то не з'являється на засідання сесії, то не, вочевидь, свідомо, не включає це питання у порядок денний.

«Очевидно, що Садовий не прийшов на сесію, бо мав звітувати про ситуацію навколо Грибовицького сміттєзвалища. Загинули люди, проблему не розв’язують понад одинадцять років, а Садовий так само не дає конкретних відповідей! Міський голова вирішив заховатися за кордонами міліції, тому нагнав більше пів тисячі спецпризначенців та колишніх «беркутів» до міськради. Коли люди спробували зайти в міську раду – їх почали бити кийками. З нашої ініціятиви була оголошена перерва на сесії міської ради, допоки не прийде міський голова і не пояснить, що відбувається і чому правоохоронці спочатку не пускали, а потім побили львів’ян.

Таких ситуацій за 25 років у Львові ще не було, щоби львів’ян били під стінами Ратуші», - коментують у прес-службі ВО Свобода.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: «ДО ЛЬВОВА ПОВЕРТАЮТЬСЯ ЧАСИ ЯНУКОВИЧА»: САДОВИЙ ВТІК, РАТУШУ ЗАБЛОКУВАЛИ

У Львові Садового критикують більше, ніж за межами міста. І це логічна ситуація. Влада не може зробити все, а тим більше, коли не бажаєчи не може зробити достатньо. Зрештою критика буде завжди. Але для Садового «сміттєвий колапс» зачіпає самі основи його політичного капіталу, адже підриває зовнішні уявлення про те, що він є передовим українським сіті-менеджером; підриває образи, що і формують його загальноукраїнський рейтинг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Львів Показати IP 9 Червня 2016 15:16
Садовий - Доля. Обклав даниною всіх потужних підприємців, підмяв під себе ринок реклами і перевезень в місті. Виїхав на історичній, культурній спадщині, гарних традиціях, історії та загальному потужному іміджі міста, до якого має дуже опосередковане відношення.
Лех Показати IP 9 Червня 2016 15:37
Скотиняка він
манька Показати IP 9 Червня 2016 15:40
та не переживайте ви так за Львів, Садовий, якось виживе. Ви за Луцьк чи область щось напишіть. Чи проблем немає? Дороги, освітлення, водопостачання, школи, лікарні, і накінець, бурштин... Нічого цікавого не знайшли?
лучанин Показати IP 9 Червня 2016 16:26
а ще в президенти хотів йти...а не може у Львові зі сміттям розібратися
не лучанин Показати IP 9 Червня 2016 20:38
і краіну завалив би ще й сміттям
Реалії самоврядуванн Показати IP 9 Червня 2016 21:39
ТІ, ХТО 24 РОКИ У ВЛАДІ ВСІХ РІВНІВ ТИМ ТІЛЬКИ І ЗАЙМАЮТЬСЯ, ЩО НІЧОГО НЕ РОБЛЯТЬ, А ЗЛОВЖИВАЮТЬ ВЛАДОЮ І КРАДУТЬ З БЮДЖЕТІВ ДО ЯКИХ ХТО МАЄ ДОСТУП...СКІЛЬКИ ХТО МОЖЕ НА СВОЇХ РІВНЯХ ВКРАСТИ І АФЕРИ КРУТИТИ ТАК І ЗЛОВЖИВАЮТЬ !!! ЗЛОДІЇ І БРЕХУНИ ОДИН ОДНОГО ПОГАНЯЮТЬ І ПОКРИВАЮТЬ 24 РОКИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ... КОРУПЦІЯ І БАНДИТИЗМ В УКРАЇНІ ЗАШКАЛЮЮТЬ !!!
Ось чим Показати IP 9 Червня 2016 21:45
займається місцеве самоврядування... Дерибаном землі від столиці і до села забитого .... З корита бюджетного відмиванням грошей також займається !!! Такі в Україні справи плачевні... Чи Путіна рука в Україні дерибан всього робить, обмануті і зубожілі мої українці ?!
Всезнайко Показати IP 9 Червня 2016 22:23
Хай ссе, європеоїд...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus