USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Неточності у пам’ятному знакові у Сагрині все ж виправлять

11 Березня 2009 17:54
Одним із питань, яке стояло під час засідання колегії Волинської обласної ради 11 березня, стала проблема встановлення пам’ятного знаку українцям, які загинули у березні 1944-го року у селі Сагринь Грубешівського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Депутат облради Ігор Гузь поцікавився у начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Волинської ОДА Юрія Вербича, який зараз стан справ щодо пам’ятного знаку у селі Сагринь. Це питання пана Гузя турбує, оскільки була інформація про неточності на стелі з іменами загиблих.
 
Слово щодо проблеми взяв голова облдержадміністрації Микола Романюк. За його словами, відкриття пам’ятки, напевно, буде на рівні Президентів Польщі та України. Про це йшла мова під час нещодавньої зустрічі глав двох держав (ймовірно, пан Романюк мав на увазі вшанування 65-ї річниці трагедії у Гуті Пеняцькій 28 лютого – «ВН»). Волинський губернатор запевнив, що неточності на пам’ятному знаку будуть виправлені, а також будуть встановлені православні хрести. Точної дати відкриття пам’ятки Микола Романюк не назвав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus