USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Незламний до кінця: пам’яті легендарного айдарівця Олега Твердохліба

26 Квітня 2017 13:04
Сьогодні минає 9 днів із дня, коли Волинь втратила одного з найкращих своїх синів - обірвалося життя воїна, айдарівця, голови спілки воїнів АТО Волині Олега Твердохліба (позивні «Сармат», «Старшина»). Це була людина з великим серцем і щирою душею, він віддав своє життя за Україну, за мир на нашій землі. 9-й день по смерті, за християнським звичаєм, - це день особливого поминання, коли душа знову підноситься ангелами для поклоніння Богові.

Олег Анатолійович боровся за мир і спокій в Україні добровольцем в АТО з 2014 року. Був старшиною роти, старшиною батальйону, командиром взводу «Динозавр». «Динозаврами» їх назвали через різний вік військових. Олег Анатолійович вважав, що люди з досвідом за плечима не можуть «сидіти на печі», поки 18-річні воюють на передовій.

«Їм ще жити треба, радіти цьому життю. Це по-перше. По-друге – трохи знаю про жахи війни, не хотілося чекати, поки вони прийдуть сюди, до нас, розпочнуть обстріли, мінування, щоб люди гинули, особливо дітлахи», - казав він.



Відео прес-служби Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Підрозділ на чолі з Олегом Твердохлібом брав участь у звільненні 15 населених пунктів на Луганщині. Допомагали звільняти Луганський аеропорт. Саме тоді Олег дізнався, що плани у ворога – великі.

«Ми ловили російських офіцерів. У них були карти, і на тих картах було позначено: місце зустрічі – в Києві. Тобто вони були готові до того, щоб дійти до Києва», - розповідав айдарівець.

Він був готовий іти до кінця. Навіть тоді, коли у жовтні 2015-ого війна для нього завершилася: повернувся у Луцьк за станом здоров’я: мав 5 тяжких і два легких поранення, контузію.

В установках «Град» і «Ураган» росіяни застосовували фосфорні снаряди. Коли осколок такого снаряда проникає в тіло, він викликає ракові пухлини. На жаль, більша частина підрозділу, в якому воював Олег Анатолійович, після таких обстрілів захворіли на рак. Ця страшна хвороба забрала життя Олега Твердохліба.

Після тривалої виснажливої боротьби з недугом 17 квітня 2017 року перестало битися серце Героя. Відхід у вічність «Сармата» стало важкою втратою для рідних, друзів, воїнів АТО та лучан, які знали цього мужнього та справедливого чоловіка. Сотні людей прийшли віддати шану та провести Твердохліба в останню дорогу.

Айдарівець Олег Твердохліб увінчав алею почесних поховань героїв АТО у селі Гаразджа.

P.S. Один з боїв Олега Твердохліба. Красний Яр-Мала Вергунка, 25 серпня 2014 року.



Олег Твердохліб («Старшина») розповідає, як його 2-а рота з боєм визволяла побратимів, які потрапили в полон. Хлопці відзначилися неабиякою відвагою, адже воювати довелося з вишколеними російськими спецназівцями, озброєними потужною зброєю виробництва РФ.

Зокрема, у цьому бою відзначився український боєць Микола Ольховський (позивний «Шарж»), який залишився один проти семи противників, і самотужки знищив усіх сімох.

Сам «Старшина» влучив у ящик з боєприпасами. Окрім того, щоб був знищений арсенал зброї, 25 людей з групи «Гюрза» лежали розірвані від вибуху. Їх тіла ворог забрав дуже оперативно. Це був російський спецназ.

Ворог мав потужнішу зброю – попереду ішло 15 чоловік, які мали «Шмелі», це така зброя, яка пропалює наскрізь броню і знищує танк. Усі «Шмелі» були російського виробництва. «Шмелі» перебувають на озброєнні виключно у підрозділах РФ. Лише завдяки відвазі наших хлопців атака була відбита.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Міфологія Показати IP 26 Квітня 2017 13:46
Атошна замініє міфологію радянську.Оказується що після вибуху *градівськог * снаряда ураження осколками не відбувається ,а ураження відбувається залишками твердого реактивного палива яке не встигло вигоріти на активному участку траекторії.Я колись навіть робив болгаркою з учебного *градівського* снаряда *розрез*. Вчить трохи матчасть і не вводьте людей в оману.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus