USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Незламний волинянин дід Живчук привітав українців з Днем Незалежності

24 Серпня 2015 22:00
Незламний вояк УПА Володимир Живчук на псевдо «Кос» у цей святковий день вітає героїв - солдатів АТО, живих і мертвих, покалічених і поранених, вояків ОУН-УПА, волонтерів, всіх справжніх патріотів – громадян Держави, які живуть в Україні і за її межами із Днем Незалежності.

Нагадаємо, нинішній, 24-й День Незалежності ми вперше святкуємо в державі, де заборонена пропаганда комунізму, а учасники Організації українських націоналістів та Української повстанської армії визнані борцями за незалежність України.

Так, 9 квітня 2015 року, Верховна Рада України ухвалила так званий «декомунізаційний пакет» - чотири закони, які стосуються засудження комуністичного режиму, відкриття архівів радянських спецслужб та визнання УПА й інших організацій борцями за незалежність України.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТОП-10 ДОСЯГНЕНЬ, ЯКІ ЗРОБИЛИ УКРАЇНЦІВ ПО-СПРАВЖНЬОМУ НЕЗАЛЕЖНИМИ

Дід Живчук - правдивий вояк Української Повстанської Армії, 1928 року народження. Учасник боїв за незалежність України із бандформуваннями НКВС СРСР та «перевертнями» МГБ на Холмщині, Підляшші і Волині. Багаторічний в’язень сталінських таборів смерті ГУЛАГ, у Заполяр’ї і Сибіру.

Псевдо «Кос». Ранений і гнаний. Катований та стріляний. Мордований залізом, водою і вогнем. Та не зломлений і не зневірений. Справжній волинський козак.

До цих пір при доброму здоров’ї, гуморі і незламній силі духу. Вірить у майбутню могуть самостійної Української Держави. Впевнений, що українці незабаром повернуть окуповані Росією території. Має ясний розум і добру пам’ять.

Вірить в Бога та Україну. Ненавидить ворогів. Молиться за всіх нас. Каже, що у оптимізмі секрет його довголіття. А ще – у вірі.

У 1946 році, у результаті зради, разом із чотирма товаришами – вояками УПА, (із куреня легендарного полковника «Ягоди») був захоплений зненацька у батьківській хаті, куди зайшли погрітися і по харчі. Ворогів було 22, їх – 5. Мали на озброєнні ручний скоростріл «дєгтярьова», два автомати «ППШ», два карабіни «Маузер», пістолети «ТТ» і гранати.

У результаті трьохгодинного бою вдалося вирватися із палаючої хати. Із їхнього боку було двоє вбитих (у тому числі й рідний дід Володимира Живчука – Антон). Втрати атакуючих – більше 10 солдат вбитими і пораненими.

Всі бійці його чоти були готові стрілятися, аби не здатися в полон… Так воно й було у більшості випадків.



Володимир Живчук

Слава Україні!

Автор: Анатоль БІДЗЮРА, голова ГО «Україна + Польща», Нововолинськ

Зауважимо, в умовах неоголошеної війни з Росією громадськість Волині все більше зацікавлена у вивченні становлення і розвитку Організації Українських націоналістів та збройної боротьби Української Повстанської Армії на території краю.

Інформаційне агентство Волинські Новини продовжує публікувати історії про діяльність повстанців на території області.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОУН І УПА НА ВОЛИНІ: ІСТОРІЯ ЗВ'ЯЗКОВОЇ НІНИ ЯКОБЧУК

Зокрема, як повідомлялося, на Горохівщини дві тисячі повстанців боролися проти полчищ Гітлера і Сталіна. Інформацію про своїх родичів та близьких, які боролися проти окупантів різних мастей, можна знайти у книзі горохівчанина Андрія Криштальського «ОУН і УПА на Горохівщині».

ЧИТАТИ ЩЕ: ОУН і УПА НА ВОЛИНІ: СПОВІДЬ ВОЛИНЯНКИ, ЯКУ ХОТІЛИ ЗНИЩИТИ «ЗА МАКАРОНИ» ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ БІЙЦІВ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
українці Показати IP 24 Серпня 2015 23:24
і Вас зі святом, пане Володимир Живчук. Низький Вам уклін! Слава Україні!
українка Показати IP 25 Серпня 2015 04:56
Здоров'я і довголіття,Вам, пане Володимире ! Добро і правда переможе !!!
жінка, мати Показати IP 25 Серпня 2015 05:02
Українці !!! Любіть Україну і один одного, як пан Володимир, бо пропадемо як руді миші в своїй державі через грошелюбство і владолюбство !!! Ворогам бажаю схаменутися, помудрішати !!! Все минає, гріх зостається !!!
СВС Показати IP 25 Серпня 2015 08:44
Честь и слава воинам разных поколений которые защищали,защищают и будут защищать независимость Украины.Слава Украине.Украина при выше всего.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus