USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Ні тракторів, ні грошей: у Луцьку потерпілі роками судяться з шахраями

26 Грудня 2023 07:41
Понад 20 людей стали жертвами шахрайства. Вони побачили в інтернеті оголошення про продаж тракторів за привабливою ціною, дали завдаток. У результаті – і техніку не отримали, і гроші втратили. Хоч правоохоронці знайшли підозрюваних, розслідували кримінальну справу й навіть довели її до суду, потерпілі втратили будь-яку надію.

«Ми влізли в борги. Ми мали підсобне господарство. Назбирали всю суму. Ясно, що не вистачає. Напозичали гроші. Треба було якось віддавати. І син поїхав, щоб ті борги повіддавати. Це ще добре, що не повну суму ми оплатили, а якусь частинку», – пригадувала потерпіла Оксана Тютюнник, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як розповідали на судових засіданнях свідки, після того, як побачили оголошення в інтернеті, вони сконтактували з представниками лізингової компанії «Еталон». Як зазначав прокурор Андрій Неродик, ця фірма постійно змінювала назви. Згодом покупці підписували договори, сума в яких істотно відрізнялася від вказаної в оголошенні.

«Ні за які гроші не підписав би таку суму. Я знаю ринкову ціну трактора, яка була у 2013 році. Новий трактор – 70 тисяч, а аж ніяк не 350 тисяч», – наголошував потерпілий Василь Ворон.

За обвинуваченням у шахрайстві в Луцькому міськрайонному суді судять чотирьох осіб. Судовий розгляд тягнеться з 2018 року. За цей час навіть змінилася колегія суддів. І якщо спершу свідки приїздили, давали свідчення, детально розповідали, як попали в халепу, то тепер на засідання, які досі продовжуються, їздять неохоче. Хтось через проблеми зі здоров’ям, хтось через те, що перебуває на фронті, а хтось попросту зневірився в тому, що коли-небуть дочекається повернення втрачених грошей.
Оскільки свідки на останнє судове засідання не з’явилися, то допитувати не було кого. Судді розглянули одне клопотання, яке стосувалося скасування накладеного арешту на автомобіль.

«Мотивує тим, що відповідно укладалися угоди лізингу з компанією «Еталон», є договір купівлі-продажу, є рішення суду про визнання права власності за заявником», – заявляє суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Олексюк.

Колегія суддів вирішила, що клопотання про скасування арешту на транспортний засіб підлягає задоволенню. На цьому засідання завершилося. Слухання продовжать уже в новому році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гоша Показати IP 26 Грудня 2023 13:05
В луцькому міськрайонному суді щось добитися нереально хоча там є чесні судді але судді которі люблять бабло їх не допускають до справ де пахне баблом
Ads Показати IP 26 Грудня 2023 14:29
навіщо оплачувати гроші вперед за картинки в інтернеті? жадібність відключає розум

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus