USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Ніч у Луцькому замку - 2011». ФОТОРЕПОРТАЖ

27 Червня 2011 14:08
На мистецькому дійстві «Ніч у Луцькому замку» з 26 на 27 червня актори на ходулях танцювали танго, скульптури оживали, а кулінари приготували 80 літрів борщу

Подивитися на п’яте за ліком арт-шоу під відкритим небом у Луцькому замку прийшли не лише лучани, а й туристи з інших міст України та інших країн.

Програма дійства починалася з традиційного ярмарку ремесел, де свої вироби зі скла, тканини, зелені, металу, глини демонстрували 40 майстрів народної творчості.















Під час урочистого відкриття «гостини у князя Любарта» луцький міський голова Микола Романюк та перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко зобов’язалися дбати про добробут лучан, а також запалили вогонь у символічній металевій короні.



Впродовж вечора та ночі гостям пропонували купити свіжозварений борщ, засмажену на вогні свиню та запашний плов, покуштувати м’ясні, рибні та овочеві страви. Окрім цього, місцеві медовари частували та продавали присутнім питні меди та настоянки, а також можна було зігрітися пивом, кавою чи глінтвейном.

























Ціни на продукти були недешеві (кава у стаканчику – 12 гривень, миска борщу - 10 гривень), тому багато з присутніх завбачливо узяли харчі на ніч із собою. Частина лучан запаслася також ковдрами та карематами, і слухали виступи виконавців середньовічної музики, сидячи на траві.

Гості фестивалю за окрему плату могли відвідати екскурсію головною вежею замку чи подивитися театралізовану історичну екскурсію у підземеллі біля залишків церкви Івана Богослова, що у замку.

Квиток цьогоріч коштував 100 гривень в попередні дні та 120 гривень у день проведення шоу. Як і тогоріч, охорону з двома «контрольно-пропускними пунктами» по дорозі до брами замку забезпечувала рівненська компанія МЖК.

Усім, хто придбав квиток, на зап’ястя пов’язували білу клейку стрічку. З таким атрибутом глядач міг заходити і виходити із замку.

Окрім того, на відміну від попередніх років, цього разу організатори облаштували декілька додаткових вбиралень. Зокрема, окрім трьох туалетів, встановили біотуалети, скористатися яким можна було за одну гривню.

Уночі в замку виступали театри вогню «Танець світлячків» з Полтави та «Вольфарм» з Євпаторії, театр на ходулях «Шоу велетнів», ансамблі стародавньої та фолькової музики Stary Olsa, Kings&Beggars, Rock-H, театри танцю «Пантера», придворний балет Cracovia Danza та анімація з піску Дарії Пушанкіної у супроводі гурту «Подих сонця».




























Зустрічав світанок у стінах замку Любарта разом з лучанами цього року молдовський фольк-рок-гурт Zdob Si Zbub. Під ритми динамічної музики з елементами народних мотивів більшість присутніх почала пританцьовувати і підспівувати знайомі пісні.

Міський голова Микола Романюк, коментуючи дійство напередодні відкриття, зазначив, що це мистецьке дійство триватиме в Луцьку і в наступні роки. Мер навіть зізнався, що йому було б цікаво приміряти вбрання князя, як це робив його попередник Богдан Шиба під час відкриття однієї з минулорічних арт-ночей.
























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 46
Zozul'kA Показати IP 27 Червня 2011 14:25
Як швидкоплинно промайнула НІЧ!.. Дякую, що освіжили спогади!))
Була в замку Показати IP 27 Червня 2011 14:38
Рахую,що за такі шаленні гроші,які потрібно було викласти за квиток,можна було б щось краще організувати. Де людям скільки грошей набрати? 20 гривень за 100грам м'яса, а про медовуху за 70 грвень я взагалі мовчу.....ціни шаленні. такі дійства мали б відбуватися безкоштовно, або за чисто символічну плату. І хто додумався за користування біотуалетами брати гривню!Жах, яка Європа?Нам туди ще далеко й далеко.Хоча майстри, які представляли свої витвори дійсно талановиті!!!!!!!!!!!!!!!!
Mirna до Була в замку Показати IP 27 Червня 2011 18:58
купувати хтось сильміць змушував? :) я не помітила!
Заратустра до Mirna Показати IP 29 Червня 2011 12:15
Я конечно на секунду извиняюсь,но такие мероприятия делаются для людей и таки цены должны быть побожески.А то кило мяса могут позволить себе только "отборные" граждане.Лесом такие фестивали
))) Показати IP 27 Червня 2011 15:09
Борщ дешевший ніж кава)))))))
Дмитро Показати IP 27 Червня 2011 16:03
Медовуха була по 40 гривень ) ті хто туди йшли в абсолютній більшості йшли на здоб ші здуб ))) і я особисто витричаних коштів не шкодую особлива подяка режисерам волинського телебачення які показували кадри на рівні аматорів )) до рок-ш на сцені було дуже погане світло ))) ще хочеться поспівчувати мєнтам, які стояли спиною до сцени але вони посміхались коли дуби виконували ВІДЄЛІ НОЧЬ - яка в буквальному смислі взірвала натовп ))) вийшла повна лажа зі вогняним шоу ))) бокові глядачі руками прикривались щоб в очі їм іскри не полетіли ((((( шкода їх - не з найкращого боку вони усе запамятають ))) порівняно з першою відкритою ніччю народу було в багато разів менше але було більше місця ))) організація однозначно покращала )) на наступну ніч піду лише якщо привезуть ще якихось зірок ))) тому що все інше як лучанину приїлось )) потрібно щось нове ))
Любі свині Показати IP 27 Червня 2011 16:11
Міліції на фотках більш як людей...
Естет Показати IP 27 Червня 2011 17:03
Я згідний з тим якщо гроші на дійство виділяються з Держбюджету......то вхід мусить бути не такий дорогий! Але тут є дуже хороший плюс, 120 грн - це прекрасний ціновий контроль для гапарь і бидло обриганів. Стосовно Медовухи, Я особисто купив дві бутилки по 100 грн за пляшку.........і знаєте що....не жалію!!!!! Мукачево - Вам привіт!!)) А охорону потрібно було іншу брати.просто такої наглості не бачив ще, по закритті Ночі.
Куратор Показати IP 27 Червня 2011 17:14
народ, ну ви дивні. за 100 грн ви отримали не один 1,5 годинний концерт відомого!!! гурту, а цілу програму з різними майданчиками на будь-який смак тривалістю 8 год. і ще жалієтесь, що щось там не подобається? не ходіть і не витрачайтесь на НЕЦІКАВІ ДЛЯ ВАС імперези! силою ж ніхто не тягнув мабуть? а хто ходить не перший раз, той завбачливо приносить м'ясо з собою ;)
Депутат Показати IP 27 Червня 2011 17:24
Був цього року перший раз..... І останній раз, прийшов десь приблизно об 23,00, а соликів не було вільних, щось купити з їжі нереально черги, а вже в 02.00 бери скільки хочеш, народ почав розходитись, реально крім того як випити і поки випиваєш, час не помічаєш, а так там немає що робити і не має на що подивитись,в 02.30 я вже пішов з відти, і не тільки я, а більша половина людей... за такі гроші треба більше зацікавлювати людей, окрема подяка, хлопцям що готовили плов, і капусту з м"ясом та грибами і ціни нормальні, і дуже смачно. Але глінтвейн в них не дуже))))))
Exaboto до Депутат Показати IP 27 Червня 2011 17:27
як приємно, що такі як ви там в останнє :))
Exaboto до Депутат Показати IP 27 Червня 2011 17:28
побухать вам столиків немає. Йдіть в палатку бухайте :))
ПРОХОЖИЙ до Депутат Показати IP 27 Червня 2011 21:24
Давно такого не читал. Мутный поток сознания .Как не вспомнить украинского поэта Чехова с его "Жалобной книгой" :"«Находясь под свежим впечатлением возмутительного поступка... (зачеркнуто). Проезжая через эту станцию, я был возмущен до глубины души следующим... (зачеркнуто). На моих глазах произошло следующее возмутительное происшествие, рисующее яркими красками наши железнодорожные порядки... (далее всё зачеркнуто, кроме подписи). Ученик 7-го класса Курской гимназии Алексей Зудьев». "
GNR до Депутат Показати IP 28 Червня 2011 00:48
В порівнянні з останніми роками черги були набагато менші!
Exaboto Показати IP 27 Червня 2011 17:26
ай да ладно вам... Все було класно. В барі пробухати 100 грн це нормально, а піти на щось більш-менш цікаве так "де нам такі гроші брати"... Не ходіть :). Єдине не порадувало, що хедлайнером був який циганський табір. Хотілось би бачити українські гурти...
анонімус Показати IP 27 Червня 2011 17:42
сподобались мукачівські Rock-H. дядьки дали жару!)))
аа Показати IP 27 Червня 2011 18:38
треба було приходити у версаль і напились за ті грн і побачили не менш "цікаві" концерти
D Показати IP 27 Червня 2011 18:46
Ну шашлик там був не по 20, а по 22, при тому, що навіть виделки до нього пластикові були по 1грн і навіть кетчуп до шашлика був по 5грн за 100 грн. Сісти немає де, молодь пусукає лєнти направо і наліво. Що саме цікаве, то те, що вхід у замок у нетверезому стані заборонений, а в самоу замку зато продають бальзам 55 градусний по 70 грн за пів літра. Величезні черги у туалет та дійсно немає на що подивитись. Якби не бухло - через годинкі дві після входу вже б пішли звідти. Єдине, що радує - то дешеві екскурсії. 30 грн на двох заплатили, щоб піднятись на вежу. При чому, навіть в самій вежі одна з дівчат пустила лєнту, так що дякую, що навіть сама влада споює наш народ. Більше не піду.
GNR до D Показати IP 28 Червня 2011 00:51
ти хоч розумієш про що пишеш?? "Якби не бухло - через годинкі дві після входу вже б пішли звідти" От ти і є така "молодь"!!
D до GNR Показати IP 28 Червня 2011 02:08
Того і пішли б через дві годинкі, бо там нічого цікаво не було, чи ти не розумієш?
Zheniok до D Показати IP 28 Червня 2011 15:46
...При чому, навіть в самій вежі одна з дівчат пустила лєнту,... дякую, за комент поржав від душі))
Bubochka Показати IP 27 Червня 2011 19:29
Бігали від одного дійства до іншого, щоб побільше побачити! Все сподобалось!Особливо велетні на ходулях))))) І сісти перкусити теж вдалось! Дякую організаторам, що з кожним роком розширюють програму! Ніч в замку одна з небагатьох культурних подій дійсно вартісних, що проходять влітку у місті)))))))
Депутат Показати IP 27 Червня 2011 19:50
Я мав на увазі не те що побухати не було де, а те що як ти кажеш "Все було так класно ", що в 2.00 вже народ почав розходитись, як би не міліція і організатори то там взагалі б вже було пусто!1
Фанат до Депутат Показати IP 27 Червня 2011 22:45
Нема чого називатись депутатом, регівончику, раз ти не депутат
Exaboto до Депутат Показати IP 28 Червня 2011 01:25
ну от такі як ти і розходились. щастя в дорозі :)
?? Показати IP 27 Червня 2011 19:52
100 грн. це дорого777 треба було дома їсти і пити горілку а тут дивитись і слухати красивих артистів і музику, це наша культура!!!
Свій Показати IP 27 Червня 2011 20:45
Народ вхід у Версаль вчора був 100 грн., я особисто на такі заходи не ходжу. Хоча впевнений, що такий захід повинен бути, хто немає за що там випити - сидіть вдома
Max Freeman до Свій Показати IP 29 Червня 2011 01:18
А что ж там Версаль-то предлагал на 100 грн? :)
Zozul'kA Показати IP 27 Червня 2011 20:52
Чомусь не поставили коментар-подяку моїм колегам із ВН за чудовий і змістовний фоторепортаж..Ще раз - СПАСИБІ!)Та ще й сама потрапила у новину, танцюючи)) Фотоматеріал, дійсно, повертає назад в атмосферу "НОЧі"! Так тримати! А пана Депутата, судячи з коментаря, певно вдома не годують чи холостякує) Класно було "відриватися" під "Здубів", шкода тільки не знаю, про що співають(( Певно, про любов..))
Exaboto до Zozul'kA Показати IP 28 Червня 2011 01:29
це їхня робота робити такі репортажі (новини вони не вміють, лише передруковують). Їм за це платять гроші, і за це їм треба сказати ВЕЛИКЕ СПАСИБІ????? село....
Читачка до Exaboto Показати IP 29 Червня 2011 12:10
Читаючи ті ж новини в газеті, ти мав би гроші заплатити. У телебаченні - купу реклами передивитися. А тут читаєш безплатно. І ще й обсираєш. В тому числі абсолютно безобідні коментарі читачів. Може хтось і село, а ти - хам неотесаний і вискочка зарозумілий. Дурень, одним словом
Оля Показати IP 27 Червня 2011 22:39
Цього року була на "Ночі" уперше. І мені дуже сподобалося ))) І ціна 100 грн - це абсолютно адекватна ціна за те, що пропонувалося глядачам. І о 2.00 - ще ніхто не розходився. Силою дійсно Вас туди ніхто не тягнув. А є прететензії, то зробіть, будь-ласка, щось тоді краще і запросіть туди лучан безкоштовно. Базікати усі мастаки.
Julia Показати IP 27 Червня 2011 23:46
Шановний пане Депутат, судячи з вашого передостаннього посту ви прийшли на дане дійство якщо не побухать то принаймні "пожрать"... особисто я прийшла поринути в епоху середньовіччя, заздалегідь подбала про одяг по стилю, та й щоб зручно було, захопила покривало, теплий одяг, чай в термосі і кілька канапок...було дуже весело танцювати середньовічні танці, лежати на травичці і дивитися на зорі під середньовічну музику...обійнявшись з коханим спостерігати за дійством, смакувати медовуху, кружляти з друзями взявшись за руки...а ціна стала хорошим "фільтром" від п'яного бидла, що кидає пляшки під ноги і матюкається...на таке не шкода було 100 гривень, а поїсти я можу і вдома чи деінде, не обовязково пхатися в замок за цим...
Дмитро Показати IP 28 Червня 2011 00:19
мєнти кидали фрази на прохання відійти типу - ІШ ЧІВО ЗАХАТЄЛА ?) треба би було попрацювать з працівниками охорони правопорядку ) захід всетаки культурний )) я не бачив лєнт і за весь вечір побачив тільки двоє пяних )) але вдризг ))) але це особиста проблема людей що не мають міри ((( по організації даного заходу ставлю пять - але по зацікавленості натовпу лише три з плюсом ) а рок-ш були просто мегахаризматичні )) молодці ))
GNR Показати IP 28 Червня 2011 00:58
Дійсно було круто!! Подяка всім хто організовував цей захід та ВН за фоторепортаж!! це чи не єдине достойне дійство на яке варто сходити лучанам та гостям міста, та отримати незабутні враження. та й ціна цілком доступна!
Чуйна Показати IP 28 Червня 2011 11:48
Exaboto, навіщо ображати журналістів ВН і тих людей, які серед усього цього негативу вміють сказати людям добре слово??? Покажіть майстер-клас, як робити новини!!
Той,що з зав"язаними очима Показати IP 28 Червня 2011 12:29
...Після "замку" спав 28 годин з перервою на обід... про коменти...1)найпростіше критикувати,набагато важче зробити та, зробивши,зроєуміти що усім не вгодиш,одному потрібно "біле" іншому-"чорне",одному "гаряче" іншому-"холодне",одному-"джаз",другому-"метал",а іншому взагалі-"сердючку",або бабцю автентичну... напр.:мене "Здоби" не зачепили (чудові музиканти,все професійно,супер!),але не взяло...а мого брата взяло...перших три пісні...а на наступних попустило...а тисячу людей взяло і не попустило!...а ДМИТРУ(див.вище)-Rock-H-мегахаризматичний,а я взагалі незрозумів що то було,то що ж,нам тепер не вітатися,...чи повіситися?... і нарешті 2)людина сприймає навколишнє так,як вона про нього думає...(і має на це повне право,доречі). "АРТ-НІЧ у Луцькому замку" це супер!...п"яних,лєнти,лайки та іншого я не бачив,черга в туалет-прикольна,публіка ПОЗИТИВНА,кава смачна,печена свиня теж,пейзаж із В"їзної вежі чудовий,друзі зазоплені та веселі! "АРТ-НІЧ у Луцькому замку" це супер!
я Показати IP 28 Червня 2011 15:02
В Україні щоліта відбувається багато фестивалів, і велика їх частина — платні. І знаєте, при дуже насиченій кількаденній програмі вхід на ці фестивалі коштує максимум — удвічі дорожче, ніж на ці кілька годин у Луцькому замку. І програма на багатьох із тих фестивалів набагато (!!!) насиченіша: крім музичної сцени з багатьма якісними українськими і часто закордонними гуртами, там і ті ж майстер-класи, і арт-інсталяції, і театральні, літературні та інші сцени. І це не кілька годин, наголошую, а постійно, всі ті дні, доки триває захід. І ще. Розумію, що про таке говорити вважається дріб’язковістю, але таки скажу: це було би просто смішно, якби на тих фестах брали гроші за вхід у туалет. Більше того, на деяких із тих фестивалів є навіть умивальники-душі, прямо серед поля, і це теж без додаткової доплати. І коли я туди їду, то я знаю, за що я плачу. А ті, хто кажуть, що альтернатива для витрачування 120 гривень — це кабаки-версалі, може, просто не мають із чим порівняти? Я згідна з тим, що вартість квитків відсіює гопників, але за ті гроші хотілося б більш насиченої програми, принаймні музичної її частини. Хоча, звісно, добре, що є хоч таке…
Ева, Житомир. Показати IP 28 Червня 2011 15:06
Я обов'язково приїду ще, хоча коштувало для нас з чоловіком трохи більше ніж для місцевих, близько 1500грн. з проживанням, проїздом і тд. Ми не пошкодували, навпаки, обов'язково наступного року прихватимо ще когось:) Взагалі у вас дуже приємні люди, сама атмосфера в місті позитивна, мабуть ви просто звикли до таких свят, тому вам не дуже цікаво. Приїздіть до нас - побачите наші свята, наші ціни, нашу міліцію і п'яну молодь))) можливо думка зміниться:)
Sasha Показати IP 29 Червня 2011 10:10
Порівнюючи цьогорічну «Ніч» з двома попередніми, ця видалася дуже нудною. Майже нічого нового в програмі. Вартість входу явно завищена. Хто їздить на фестивалі - той в курсі. Наприклад, на Арт-поле цього року вхід коштує 220 грн. за 5(!) днів, програма кожного з яких набагато насиченіша. Це я вже не кажу про ФортМісію, де вхід безкоштовний, а з музичних гуртів Мертвий Півень, Гайдамаки, Перкалаба і т.д. На «Ночі» хтось явно стриже свої непогані купони. А саморобні псевдо-біо-туалети — це взагалі весело :)
розочка Показати IP 29 Червня 2011 11:16
Ніч У Луцькому замку захід специфічний, і ті хто йдуть туди, повинні розуміти чого туди йдуть. Все таки цей захід став візитною карткою нашого міста. Єдине, чого б хотілося, то це щоб більше було б культури у лучан, адже у замку було дуже багато іноземних гостей та туристів, а також повно було людей з інших міст.Дуже багато позитивно відгукувались про захід. Зичу усім по-більше позитиву. А на рахунок музичної програми, то кожного року вона різна:)
й2 Показати IP 29 Червня 2011 12:44
Від себе додам подяку тим людям, які запросили Стари Ольса. Оце так гурт! Вони вже не вперше в Луцьку і в замку. Музику грають просто відпадну. Як ми танцювали під них!!! І як вони рвали людей по-перше, шаленими ритмами, по-друге оригінальною середньбовічною музикою та піснями про Вітовта, про нашого князя. Вони таке в Луцьк привезли, що більше ніхто не робить! Дякую їм!!!!!!!!!!!!!!!!!
Андрій Показати IP 29 Червня 2011 13:10
Чудовий захід! Ніч промайнула на одному духу! Було що подивитись, послухати! Здобам окремий респект, заради них їхали! Ціни нормальні - фестивальні, кого не влаштовує бере харч з собою) З мінусів - дуже багато людей в формі, зіпсувало загальне враження. Сподіваюсь організатори це врахують наступного разу.
OLE-ART студія Показати IP 29 Червня 2011 15:35
Супер! Все було чудово! А корони і вінки у нас розкупили!
Еля Показати IP 1 Липня 2011 12:34
як на мене, то дійство справді вдалося, вартість квитка цілком нормальна. І дійсьно більшість із нас ці гроші можуть на таку фігню утнути. а от щодо цін на їстивне та спиртне - ніхто нікого не змушував купувати!!!! Навчіться відрізняти поняття: "прийти побухати" та "відпочивати"! Ось так)
!!!! Показати IP 6 Липня 2011 13:08
Висока ціна квитка - не стовідсоткова фільтрація від "бидла", не треба так зверхньо і категорично, зовсім не обов"язково, що коли не багатий, то обов"язково "бидло". Наприклад при моїй зарплаті у 1500 гривень, квиток для мене не дешевий, а якщо йти всією сім"єю, то треба витратити чотириста. Мій сімнадцятирічний син сам відмовився від ста гривень, які я йому пропонувала для цього заходу, бо по перше, розуміє, що це не дешево, а по друге багато його друзів теж не можуть собі такого дозволити, але це зовсім не означае, що вони "бидло", не треба всіх рвняти під один гребінець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus