USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Німеччина пропонує п’ять кроків, щоб вирішити проблеми в Україні

6 Травня 2014 12:23
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр запропонував план з п'яти пунктів для врегулювання кризи в Україні.

Про це він написав у статті, опублікованій у вівторок у газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає "Укрінформ".

Штайнмайєр, зокрема, пропонує посилити посередницьку роль ОБСЄ та провести другу зустріч "женевської четвірки" (ЄС, США, Росії та України).

"На сьогодні, на мій погляд, насамперед є важливими наступні п'ять кроків", - зазначив дипломат.

По-перше, Штайнмайєр пропонує провести другий раунд чотиристоронніх переговорів щодо України.

"Це було б потужним політичним сигналом того, що всі чотири сторони зустрічі в Женеві визнають домовленості і хочуть втілювати їх у життя", - вважає він.

По-друге, Штайнмайєр наголосив на важливості проведення намічених на 25 травня президентських виборів в Україні, які "в демократичний спосіб узаконять владу нового українського керівництва і сприятимуть стабілізації політичної та економічної ситуації в країні".

По-третє, він пропонує посилити посередницьку роль ОБСЄ, зокрема шляхом проведення круглих столів та конференцій на національному, регіональному та місцевому рівнях.

По-четверте, наголосив німецький дипломат, потрібно вести дискусію щодо конституційної реформи в Україні через залучення представників усіх регіонів країни та громадськості.

П'ятим пунктом він назвав "роззброєння недержавних угруповань та звільнення громадських будівель".

Штайнмайєр також вкотре підкреслив, що варіант врегулювання конфлікту в Україні військовими методами не розглядається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
олександр Показати IP 6 Травня 2014 12:27
треба нормальних патріотів до влади щоб не розкрадали і не давали можливості красти корупцію побороти. а то вони борють корупцію -крадуть самі і кажуть о зловили одного на 100-1000 грн. а чому на міліонах не ловлять відповідь проста -бо вони всі діляться. Всі хто при владі -одна команда. кожна влада "підчищає" і залишає тільки зі своїз і тому така страшна корупція у владі! і треба взагалі цю систему міняти А НЕ КРАСТИ
Людина Показати IP 6 Травня 2014 13:16
"По-друге, Штайнмайєр наголосив на важливості проведення намічених на 25 травня президентських виборів в Україні, які "в демократичний спосіб узаконять владу нового українського керівництва і сприятимуть стабілізації політичної та економічної ситуації в країні"." - отже це пряме підтвердження того що нинішня влада є незаконною! От і робіть висновки чи вам потрібна нормальна країна чи треба ворів на бандитів міняти, ще й узаконити, які вже пролили багато крові, не своєї, а українського народу!
кремлівський квазімо до Людина Показати IP 6 Травня 2014 13:29
по твоєму то і Майдан незаконний? Треба розуміти що нинішний уряд перехідний,тимчасовий і вибори дійсно мають стабілізувати ситуацію в країні.Мені також не до вподоби дії та рішення уряду, але на теперішній час маємо рахуватись навіть з такою владою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus