USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нові тарифи на тепло і газ: Кабмін – рекомендує, влада на місцях – контролює

8 Січня 2014 16:17
Кабмін рекомендував Нацкомісії з 1 січня 2014 року переглянути тарифи на теплову енергію і гаряче водопостачання з урахуванням нових цін на газ, а центральним і місцевим органам влади - забезпечити зниження вартості газу і теплопостачання для населення, - повідомляє «УНІАН».

Кабінет міністрів України рекомендував Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг), з 1 січня 2014 року переглянути тарифи на теплову енергію і гаряче водопостачання з урахуванням нових цін на газ, а центральним і місцевим органам влади - забезпечити зниження вартості газу і теплопостачання для населення. Відповідне доручення міститься у постанові Кабміну №951 від 30 грудня 2013 року.

Крім того, цією постановою Кабмін рекомендував Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики (НКРЕ), знизити тарифи на газ для деяких категорій споживачів, що комісія і зробила 30 грудня 2013 року. У документі також вказано, що НКРЕ, під час регулярного перегляду граничних цін на газ, враховуватиме не лише курс гривні до долара, а й середньозважену ціну імпортного газу.

Зазначимо, 30 грудня 2013 року НКРЕ, у зв'язку зі зниженням ціни на газ, що імпортується з Росії, на третину до рівня 268,5 долара за тисячу кубометрів, ухвалила рішення знизити з 1 січня 2014 року граничну ціну на газ для промислових споживачів на 10% - до 3113 гривень за тисячу кубометрів і для державних установ – на 29%, до 2448 гривень за тисячу кубометрів.

Вже 31 грудня Нацкомпослуг ухвалила рішення з 1 січня 2014 року знизити тарифи на теплопостачання для бюджетних організацій у середньому на 22% - до 599 гривень за 1 гігакалорію, а для комерційних організацій - на 12% - до 683 гривень за 1 гігакалорію.

Три цьому, нагадаємо, голова Нацкомпослуг Валерій Саратов стверджував, що підстав для перегляду тарифів на послуги з теплопостачання для населення немає, оскільки під час розрахунку тарифів на теплову енергію, яка призначена для потреб населення, використовується вартість природного газу українського видобутку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 8 Січня 2014 17:23
Чому кабмін однобоко говорить про тарифи і нічого не каже про якість послуги. Тобто про температурний режим підігрітої води в крані і температуру батарей в помешкані? Це як купувати ковбасу будь-якої якості по 80 грн. за кг., скажімо варену, копчену іншу.
Корінний лучанин Показати IP 8 Січня 2014 18:29
Про те куди дівається ота різниця в ціні газу для населення і ціною за якою купують Уряд тупо замовчує, не говорить!!! БО КРАДУТЬ !!! Для чого дурити населення пониженням ціни?ЙОГО НЕ БУДЕ! МВФ пропонує навпаки поступово для населення підвищити ціну на газ в 1,4 раза!! І МВФ правий!!! Чому ? Бо РОБИТИ ЦЕ ТРЕБА ОДНОЧАСНО ІЗ ВІДПОВІДНИМ ЗБІЛЬШЕННЯМ ПЕНСІЙ, ЗАРПЛАТ !!! ОБІГОВІ КОШТИ ЗРОСТУТЬ ! Ці кошти всеодно до державної кишені повернуться, ДО БЮДЖЕТУ! Населення буде більше платежеспроможне !! А тарифи місцеві не можуть бути скрізь однакові по Україні, тому що затрати у місцевих організацій - РІЗНІ !!! А обленерго по Україні скуповують на ХАЛЯВУ!!! Електроенергію "ДІЛКИ" продають- експортують наживаючись пр цьому! Електрика на АЕС поки дешева!!! А що будуть робити потім, коли РЕСУРС блоків АЕС вичерпається, ві н десь уже до межі !!! КОШТІВ В УКРАЇНІ НА ВІДНОВЛЕННЯ РОБОТИ БЛОКІВ ЯВНО НЕ ВИСТАЧИТЬ!!! ТОМУ, ЩО НЕ РЕЗЕРВУЮТЬСЯ! ОТУТ МИ Й ПІДІЙШЛИ ДО ЦІНИ НА ГАЗ , НА ЕЛЕКТРИКУ, до ПИТАНЬ ПРО ТАРИФИ! Україна не так давно споживала(???) біля 70мрд. куб.м ГАЗУ, потім знизились до 50-52млрд. кубів!!! Питання куди йшла ота різниця у використанні? Ми ж без тієї різниці зараз обходимось!!! Із 50млрд. тільки 20 млрд. населення використовує, і то свій газ!!! ЗВИЧАЙНО ТРЕБА ПРОДАВАТИ НАСЕЛЕННЮ РЕАЛЬНІ ГІГАКАЛОРІЇ , А НЕ МІФІЧНІ КУБОМЕТРИ!!! ПРИЛАДИ ТРЕБА СТАВИТИ У КВАРТИРАХ, А НЕ ДУРИТИ ЛЮДЕЙ!
Корінний лучанин Показати IP 9 Січня 2014 10:42
ВН ! Це ж хто такий ВОВКОДРАЙВЕР , який закидає СМІТТЯ не по темі? Чи то Ваші приколи?
Читач Показати IP 9 Січня 2014 11:33
Люди вдумайтесь.Якщо потрібно знизити вартість газу для населення,то вони співають, що ми використовуємо свій газ,нам не потрібно знижувати його вартість. А,якщо підвищити,то враз нам підвищують, тоді не кажуть,що ми вам не будемо підвищувати,бо ми використовуємо свій газ.Яка нам різниця,чи Росія піднімає вартість газу чині, якщо ми використовуємо свій ,що ж ви чинуші робите з нас дураків,вже нема куди ми вже стали гірше дурнів.Крутите нами, як жид свиньми, якби ми не були вашими рабами,то б ви не мали,що красти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus