USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Нові житлові мікрорайони у Луцьку. ПЛАНИ

9 Серпня 2013 16:29
Декілька територій із промисловою забудовою у Луцьку відповідно до генерального плану міста перетворять у житлові мікрорайони, а також збудують один новий.
Так, начальник управління архітектури та містобудування Юрій Казмірук розповів, які корективи необхідно внести до забудови міста, аби вона відповідала генеральному плану. Зокрема, Казмірук повідомив про корегування 5 мікрорайонів міста, які зараз є комунальними зонами, а згідно з генеральним планом лучани мають використовувати ці території під житлову забудову, - інформує Під прицілом. Відомо, проект мікрорайону житлової забудови, обмеженого вулицями Винниченка, Івана Франка, Яровиця, вже розглядався. Однак, містобудівна рада відправила його на доопрацювання.

Також корегують і мікрорайон, обмежений вулицями Рівненська, Дубнівська та Авторемонтна.

Зі слів архітектора, проект мікрорайону на вулицях Львівській, Станіславського, Боженка теж вже виносився на розгляд депутатської комісії та сесії міської ради, однак і його повернули на доопрацювання.

Проект корегування розроблений та погоджений рішенням сесії міськради на проспекті Волі, вулицях Шопена, Клима Савури, Задворецькій – уздовж річки Сапалаївки. На вільних земельних ділянках там розмісять житлові забудови та здійснять благоустрій зеленої зони.
Казмірук до того ж наголошує, що на проспекті Перемоги та вулиці Клима Савура, де зараз склади і бази, теж за генпланом має бути житло.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИЙ ЦУМ "ВЕЗУТЬ" НА МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС В ЛЮБЛІН

Окрім того, за словами Юрія Казмірука, новий житловий мікрорайон створять на вулиці Привокзальній, де раніше була військова частина. Позаяк, військової частини там вже немає, а Міністерство оборони передало 10 гектарів землі для потреб міста. Ще немає рішення про розробку такого проекту, але вже є відповідні напрацювання місцевої влади на предмет передачі цієї території під розбудову нового житлового мікрорайону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 9 Серпня 2013 16:40
Не тільки про житло мають думати,а про стоянки для авто. Бо перетворять дороги на стоянки,що не пройти ,не проїхати. Варшавський ринок всю свою землю під буди відвів,а з міських доріг зробили стоянку.
Ніна Показати IP 9 Серпня 2013 20:46
Ото перенесіть Старий ринок на місце військового містечка на вул. Привокзальній, а під стінами Луцького замку побудуйте житловий мікрорайон.
Володя до Ніна Показати IP 11 Серпня 2013 01:59
А сенс? Ви думаєте біля будинків чистіше ніж на ринку??? там принаймні щовечора прибирають.... а як у вас на подвірї????
тина Показати IP 11 Серпня 2013 13:45
а скiльки мусора бiля варшавки.терiторiя базару прибираэться а навколо будинкiв весь мусор базара

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus