USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новобранці з Ковеля поповнили українське військо

12 Лютого 2015 22:00
Нову групу мобілізованих до лав Збройних Сил України відправили сьогодні з призовної дільниці Ковельського об'єднаного військового комісаріату. 35 солдатів та офіцерів спочатку пройдуть військову підготовку в армійських навчальних центрах, а потім і злагодження у військових частинах, за якими їх закріплять. Про це повідомляє"Телевізійний Центр Ковель".

На призовній дільниці Ковельського об'єднаного військового комісаріату багатолюдно від самого ранку. Підтримати тих, кого мобілізували до війська, прийшли рідні та близькі, друзі та знайомі.

“Сина проводжаю. Ми всі переживаємо, звичайно. Може те, що сьогодні підписали, допоможе повернути наших синів додому...”, - каже ковельчанка Віра Горішня.

Звучить команда “Шикуйсь!”, і за мить новобранці стають пліч-о-пліч в шеренгу.



“Ідемо захищати Україну, своїх ненароджених ще дітей. Щоб молодь мала можливість відпочивати спокійно. Підемо — і переможемо!”, - говорить водій-механік із села Красноволя Андрій Пилипчук.

“Іду захищати свою країну. В мене є дочка, дружина, батьки, онук є. Я йду до війська, щоб вони могли жити в мирі і були живі та здорові...”, - підтримує побратима житель селища Люблинець Петро Микитюк.

“Хлопці! Наші батьки, наші діди колись захистили від фашизму всю Європу. Будьте достойними їхньої пам'яті. А ми будемо на вас чекати і зустрінемося, коли все це жахіття закінчиться...”, - говорить виконувач обов'язків військового комісара Ковельського ОВК Сергій Гладун.

За християнським звичаєм благочинний Ковельського районного деканату УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук благословив військовослужбовців у дорогу. З напутніми словами до мобілізованих звернулися представники учнівської молоді Ковеля. Вони подарували кожному з новобранців обереги.

“Ми провели наших хлопців з почуттям гордості, адже вони є справжніми синами своєї Батьківщини. І ми надіємося зустріти їх тут знову з честю і повагою... Є надія, що вони повернуться живими та здоровими. І поки в нас є такі захисники, я можу спати спокійно...”, - кажуть старшокласники Владислав Хлуд та Оксана Жигаревич.

Підтримку військовослужбовцям завжди готові надати і ковельські волонтери.

“Завжди, коли проходить мобілізація, ми присутні тут. Даємо хлопцям телефони, спілкуємося. Кожного тижня ми направляємо машину з гуманітарним вантажем на схід...”, - розповідає волонтер ГО “Комітет громадського спротиву” Лариса Калитюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДВА АВТО ДЛЯ АТО – ВІД ВОЛИНЯН, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЬ ІНКОГНІТО

Короткі хвилини прощання з рідними та друзями, і автобус з мобілізованими вирушає в дорогу. Наступна зупинка — призовний пункт обласного військового комісаріату, звідки армійські новобранці відбудуть до вйськово-навчальних центрів Збройних Сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus