USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новий лікувальний комплекс на Волині буде до кінця року

26 Вересня 2014 10:01
Зведення водолікувального комплексу у селі Грем’яче, що у Ківецівському районі, проінспектував голова обласної ради Валентин Вітер. Нагадаємо, його спорудження передбачене в рамках реалізації проекту «Розвиток співробітництва в галузі санаторно-курорного туризму на польсько-українському прикордонні», що, втілюється в життя за Програмою прикордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Про це йдеться на сайті обласної ради.

Проект здобув співфінансування Євросоюзу у сумі майже 2 мільйони євро. Обласна рада є головним партнером проекту та забезпечує його фінансування в межах 10% від загальної вартості.

Як розповів голова обласної ради, підрядника визначили лише під час проведення другого тендеру, таким чином втратили два місяці, а відтак були перестороги, що зведення будівлі затягнеться. «Я приємно здивований тим, що будівництво випереджує терміни, які передбачені проектом, я задоволений підрядником»,- зазначив Валентин Вітер.

Тутешній водолікувальний комплекс зводить ТзОВ «Західелектромонтаж». Заступник директора підприємства Віктор Кобринчук розповів, що за станом на сьогодні уже виконано 30-35% робіт. «Повністю виконано монтаж кабельної лінії, закінчено монтаж теплотраси, гарячого теплопостачання. Виконані всі фундаменти під басейн, закінчили кладку першого поверху будівлі. Профінансовано на сьогодні 2 мільйона 400 тисяч гривень, а робіт виконано на майже 3 мільйони гривень. Згідно з нашим внутрішнім графіком ми йдемо з випередженням»,- констатував він.

«Ми маємо подбати про те, аби уникнути фінансової ями. Кошти обласного бюджету для їх освоєння виділятьі вже найближчим часом. Цими днями ми також звернемось до наших європейських партнерів, щоб вони перерахували свій другий транш, аби будівництво не зупинилось»,- наголосив Валентин Вітер.

Вже до кінця року відповідно до заходів програми, планується закупити обладнання для водолікувального комплексу в селі Грем’яче, на що в бюджеті проектом закладено 780 тисяч євро коштів технічної допомоги Євросоюзу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus