USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Новий спортивний майданчик у Рожищенському ліцеї – як винагорода за волю до перемоги*

13 Жовтня 2023 11:24
«Рожищенський ліцей № 3» Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області – дивовижний навчальний заклад. Про нього та його людей можна розповісти купу цікавих історій. Одна з історій про те, як ліцей отримав спортивний майданчик від Klitschko Foundation.

Навчальний заклад кілька років реєструвався на участь у проєкті «Клич друзів – граймо разом!», але ніяк не міг перемогти. А призом за перемогу був новий сучасний спортивний майданчик. Вчителі та учні школи не здавалися і наполегливо готували нові заявки на конкурс. І з третьої спроби їм вдалося. Як результат – новісінький майданчик вже встановлено.

«Нам дуже потрібен був цей майданчик. Адже наш ліцей розташований у віддаленій від основних комунікацій (спортивної школи і стадіону, будинку дитячої творчості, міського скверу, міського спортивного майданчика) частині міста Рожище. Єдине місце для дозвілля учнів нашого ліцею – це подвір’я закладу та старий спортивний майданчик, – говорить, директорка КОЗЗСО «Рожищенський ліцей № 3» Наталія Яковлева. – Тож, озброївшись слоганом проєкту «Борись за свою мрію!», взялися за заповнення заявки. Справа ця, скажу відверто, не для слабкодухих, вимагає творчості, креативності, часу, командної роботи. Нам вдалося! Щоразу радію, коли бачу заповнений вщент дітьми майданчик. Вони забувають на певний час про гаджети і поспішають сюди, щоб займатися спортом та зміцнювати своє здоров’я».

Можливості, які надає новий спортивний майданчик, справді різноманітні: вуличний тренажер, два гімнастичних комплекси, бруси, тенісний стіл, ворота для мініфутболу, волейбольно-тенісні стійки. Klitschko Foundation також забезпечили заклад м’ячами для різних видів спорту, набором для настільного тенісу, фрізбі, ракетками для бадмінтону тощо. Гроші на закупівлю та встановлення майданчиків було зібрано благодійною організацією #WeAreAllUkrainians під час благодійного футбольного матчу, який був організований на підтримку України у німецькому Гамбурзі в 2022 році.

Значну роль у виборі переможця конкурсу «Клич друзів – граймо разом!» відіграють мотивація учнів та вчителів опановувати нове спортивне обладнання та рівень розвитку спортивних секцій.

В Рожищенському ліцеї № 3 реалізовується проєкт PLAYMAKERS UEFA, до якого залучені дівчатка віком від 6 до 8 років. Проєкт використовує інноваційний підхід сторітелінгу за участю улюблених героїв «Діснея», щоб допомогти більшій кількості дівчат відчути задоволення від регулярних фізичних вправ та гри у футбол. В ліцеї добре розвинена секція з флорболу. Це рідкісний для України вид спорту, який схожий на хокей з м’ячем в залі. А вихованки ліцею Мирослава Токарська та Параскевія Зуб – чемпіони області з туризму. Теж досить незвичний вид спорту для наших шкіл. Звичайно, в ліцеї приділяють увагу і більш традиційним видам спорту – легкій атлетиці, футболу, волейболу.
«Гордість нашого ліцею – легкоатлетка Надія Хмілевська, яка має personal best на Командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2006 року народження та на дистанції 1500 м на Чемпіонаті України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків та дівчат 2006-2007 р.н. Наші вихованці мають відмінні результати у флорболі. Одного разу до нас в ліцей звернувся молодий тренер Дмитро Аршулік з проханням організувати на базі закладу секцію з флорболу. Він зробив презентацію про цей вид спорту і діти зацікавилися, почали активно тренуватися. У складі збірної рожищенської команди Gospel вони виросли до срібних призерів другого кубка Ліги 2 Чемпіонату України з флорболу. Наші вихованки Софія Боярин та Ірина Смуригіна були запрошені до складу збірної України з флорболу», – коментує вчитель фізичної культури Анатолій Ковальчук.

Спортивний майданчик у Рожище став 206-м у проєкті «Клич друзів – граймо разом!». Загалом Klitschko Foundation вже 20 років допомагає молоді долати обмеження в ресурсах, втілювати свої мрії та змінювати своє життя та життя своєї громади. За цей час фонд реалізував понад 160 проєктів для майже 2,5 мільйона юних українців.

«Сьогодні цей проєкт не лише про спортивний майданчик, це крок до здійснення спільної мрії – перемоги. Заняття спортом та фізична активність дисциплінують нас і роблять більш стійкими у боротьбі за цю мрію. Всі наші проєкти спрямовані на фізичний, інтелектуальний та емоційний розвиток молоді, яка має надзвичайно відповідальну місію – розбудову нашої країни. Для мене наша діяльність зараз – це інвестиція в наше майбутнє», – говорить директорка Klitschko Foundation Ангеліна Осадча.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus