USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий кібервірус атакує банки і соцмережі

1 Жовтня 2009 18:25
Кіберзлодії почали все більше концентруватися на операціях проти користувачів соціальних мереж, а також на пошуку вразливих місць у банківських системах безпеки. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як заявили виробники антивірусів, злочинці прагнуть завдати удару по найбільш популярних соціальних мережах, щоб охопити якнайбільшу кількість потенційних жертв.
Так, на тлі наближення кількості користувачів Facebook до 300 мільйонів у вересні 2009 року, соціальні мережі стають цілями все більшого числа правопорушень, йдеться у квартальному звіті дослідницької компанії F-Secure. 
«Кіберзлодії продовжують іти туди, де є гроші», - каже Ювал Бен-Іцхак, глава технологічного відділення невеликого виробника антивірусного ПО Finjan, яка виявила в середу, 30 вересня, новий спосіб, яким користуються хакери для крадіжок грошей з банківських рахунків.
У той же час у третьому кварталі різко зріс обсяг спаму, що розсилається через електронну пошту, повідомила Symantec Corp, – пише Кореспондент.
Частка спаму в загальному трафіку електронної пошти зросла в третьому кварталі до 88,1% з 81% роком раніше, йдеться у квартальному повідомленні компанії. 
Як повідомлялося раніше, у травні цього року експерти заявили про те, що соціальні мережі найуразливіші для кіберзлодіїв, а шкідливий код, поширюваний через подібні сайти, - вдесятеро ефективніший за вірусні програми, що розсилаються електронною поштою, заявив Стефан Танасе, представник Лабораторії Касперського (компанії-виробника систем захисту від шкідливого і небажаного ПЗ, атак хакерів і спаму) на конференції ICT Security Forum у Кувейті.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus