USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Низку автобусних маршрутів у Луцьку можуть замінити тролейбусами

5 Грудня 2017 12:46
Про це йшлося під час оперативної наради у виконувача повноважень Луцького міського голови 5 грудня.

Як поінформував начальник управління транспорту та зв’язку міськради Анатолій Миронюк, основу громадського транспорту Луцька становлять 41 тролейбус ЛПЕ та 220 автобусів приватних автоперевізників. Загальна пасажиромістськість рухомого складу становить понад 12 тисяч пасажиромісць. Щороку громадський транспорт перевозить приблизно 50 мільйонів пасажирів.

З його слів, у місті спостерігають неповне покриття контактною мережею найпотужніших напрямів руху населення. У зв’язку з цим, тролейбусний транспорт втрачає привабливого пасажира. Наслідком такої ситуації є відставання виробничо-технічної бази ЛПЕ від змін пасажиропотоку протягом багатьох років. Це означає, що коли в місті занепадали потужні підприємства, переміщувалися точки пасажиротяжіння, мережа електротранспорту не змінювалася. До прикладу, якщо пасажиронаповнення та виручку від платного пасажира на тролейбусному маршруті № 15 взяти за 100%, то на маршруті № 8, 9, 12 цей показник становитиме менше 50%, а на маршрутах № 3, 6, 7, 10 – менше 10%. Тобто, 12 тролейбусів працюють у збиток.

У зв’язку з цим, для ЛПЕ пропонують змінити схему руху на окремих маршрутах з метою привабити платного пасажира на тролейбус через скорочений інтервал руху на потужних перегонах шляхів сполучення автобусних маршрутів 2, 17, 17а, 10 та 11.

Зі слів начальника управління транспорту та зв’язку, для забезпечення стійкого функціонування електроперевезень, потрібно поновити парк тролейбусів у розмірі не нижчому 10-12% щороку, адже наявний парк фізично та морально зношений. Також потрібно покрити контактною мережею вулиці в напрямках найбільших магістральних потоків пасажирів, а саме: поворот ліворуч з вулиці Богдана Хмельницького на вулицю Ковельську в сторону Центрального ринку, виїзд з вулиці Карпенка-Карого через шляхопровід на проспект Соборності та з’їзд з проспекту Соборності на вулицю Карпенка-Карого через шляхопровід. Ці переоснащення можливо зробити за рахунок ліній, які не експлуатуються вже понад два десятиліття. У випадку надходження 30 тролейбусів за проектом «Міський громадський транспорт України» у місті змогли б замістити одразу не менше трьох автобусних маршрутів з навантаженням від 600 до 900 платних пасажирів на борт на день.

Необхідність зміни тролейбусної мережі викликана аналізом дохідної частини ЛПЕ. Здобуття платного пасажира напряму залежить від покриття міграційних потоків населення, тому потрібно переоснащувати контактну мережу і поетапно змінювати логістику.

Нагадаємо, для підвищення якості роботи комунального транспорту пропонують також виділити окремі смуги руху на деяких вулицях міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олександр Показати IP 5 Грудня 2017 12:59
Супер. Менше смороду буде від тих лахів..
скептик Показати IP 5 Грудня 2017 14:18
ну нарешті у міськвиконкомі хоч якась клепка прорізається
123 Показати IP 5 Грудня 2017 15:28
Ще при М. Романюку планувалося замінити маршрутки на тролейбуси аба велокагабаритні автобуси...нічого нового...
Лучанин Показати IP 5 Грудня 2017 21:35
Нагадаю ще раз: якщо нові тролейбуси, то лише з кондиціонером. Тільки тоді люди пересядуть з маршруток.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus